Spies’ Sunwing Kallithea på Rhodos er et Travellife certificeret hotel. Det indsamler blandt andet punkterede badedyr og luftmadrasser og får dem lavet om til tasker i samarbejde med den engelske designerduo Wyatt & Jack. Pressefoto fra Spies.

Spies: charterfly er bedst for miljøet

Danmarks største charterrejsebureau klar med gode råd til en bæredygtige rejse – flyv med charterfly, bo på miljøcertificeret hotel samt at tage gode vaner hjemmefra med på ferien.

De kommende seks uger er højsæson for ferierejser til udlandet. I år vil bæredygtighed være højt på prioritetslisten – ifølge Spies viser ny undersøgelse, at fire ud af ti vælger rejseselskab på grund af dets indsats med at gøre ferien bæredygtig.

I den forbindelse har Spies, Danmarks største charterrejsebureau, samlet fem ideer til at gøre ferien mere bæredygtig:

Flyv med charterfly – den rejsende kan, ifølge Spies, reducere CO2-udslippet per passagerkilometer med 30 procent eller mere ved at vælge charterfly fremfor rutefly.

Det skyldes, oplyser Spies, at charterfly flyver direkte til destinationen og dermed kun har en afgang og en landing, som er de tidspunkter af rejsen, hvor CO2-udslippet fra flyet er størst. Derudover udnytter charterfly ofte hele sædekapaciteten og flyver sjældent med tommer sæder.

Med en lille stikpille til for eksempel nogle af de andre charterarrangører hedder det fra Spies: ”Det er heller ikke uvæsentligt, hvem man rejser med. Der er stor forskel på klimakompensation. Nogle kompenserer kun for udvalgte rejsende, mens Spies som eneste rejsearrangør klimakompenserer samtlige flyrejser,” hedder det fra charterrejsebureauet.

Drop engangsplastik
I år vil 2019 vil Thomas Cook-koncernen, som også omfatter Spies, fjerne 70 millioner engangsartikler i plastik på hoteller, fly og kontorer. Det betyder farvel til sugerør, drinkspinde, plastikemballage til headsets og magasiner, og flere andre plastikartikler, som vil forsvinde eller blive erstattet med genanvendelige materialer.

Et andet forslag fra Spies lyder: tag gode vaner med på ferie. 

”Hjemme bliver håndklædet som regel brugt mere end en enkelt gang, vi slukker lyset og lader ikke vandet løbe unødvendigt. De gode vaner skal med på ferie. Ligesom vi også i udlandet kan tage et net med på markedet i stedet for at modtage flere plastikposer. Madspild er globalt, og det er ikke nødvendigt at læsse mere mad end vi spiser på tallerkenen,” skriver Spies i pressemeddelelse.

Vælg miljøcertificeret hotel
Spies opfordrer også til at bo på hotel, der tager bæredygtighed alvorligt ved blandt andet reduktion af forbrug af vand, energi, varme og kemikalier.

Spies anbefaler i denne forbindelse sine egne koncepthoteller, Sunwing Family Resorts. De var ifølge rejsebureauet de første i verden til at blive certificeret i henhold til EU Ecolabel miljøprogrammet, og alle Sunwing, Sunprime og Ocean Beach Club hotellerne er også certificeret i henhold til Travellife programmet, der fokuserer på både miljø og socialt ansvar.

Til sidst anbefaler Spies at være omhyggelig med valg af solcreme. Man kan risikere at købe produkter, som indeholder stoffer, der ikke er tilladt i Europa af sundheds- eller miljøhensyn.

Airshoppen.com, der forhandler varer til salg ombord på Spies’ flyselskab, Thomas Cook Airlines, har økologiske solprodukter udviklet efter formler, der tager hensyn til biodiversiteten i havene og ikke skader koralrev, oplyser Spies.

Relaterede artikler:

Spies klar med nye rejsetendenser

Charterbranchen vil i dialog med nye ministre

Færre charterrejser denne sommer