Sikinos. (Foto: Greek National Tourism Organisation | Visit Greece | Facebook.com | PR)

Spies: Efterspørgslen intakt trods høje temperaturer

Det påvirker ikke interessen for at rejse til Grækenland, at landet er præget af høje varmegrader. På Cypern er der skovbrande, og Italien gør sig klar til, at ‘Den Afrikanske Flamme’ ankommer.

Selvom de græske øer sædvanligvis er køligere end fastlandet, oplever man lige nu meget høje temperaturer. Det var også tilfældet sidste år, hvor medierne var præget af historier om varmegrader, vilde vejrfænomener og skovbrande i Sydeuropa i løbet af højsæsonen.

Tendensen ser ud til at fortætte i år. Tre turister er forsvundet på de to øer Sikinos og Amorgos i Grækenland, og mens efterforskningen fortsat er i gang, er meldingen fra myndighederne, at man arbejder ud fra en tese om, at netop de høje temperaturer er skyld i forsvindingerne.

I tillæg hertil er der også udbrudt skovbrande ved flere områder nær kystbyen Pafos på den sydvestlige del af Cypern. Mens to brandslukningsfly kæmper for at tæmme ilden, udsendte myndighederne en advarsel om temperaturer på op mod 45 grader.

Tidligere end førhen
Trods de høje temperaturer og mediehistorier herom, oplever Spies ikke, at det har har haft en indflydelse på efterspørgslen i år. Det fortæller Sofie Folden Lund, der er kommunikationschef for Spies og Sunclass Airlines, til Standby.dk.

”Vi kan ikke se, at det påvirker bookingtallene. Vi har lige så mange gæster, der tager til Grækenland som sidste år og årene før, når det så er sagt, følger vi rigtigt meget med i udviklingen.”

”Det er vigtigt at understreger, at det altid har været varmt i Grækenland om sommeren, og det er heller ikke noget nyt, at der er over 40 grader og at man ser skovbrande, men det vi oplever lige nu er, at de højere temperaturer kommer tidligere på sæsonen.”

Ifølge kommunikationschefen kan den manglende ændring i efterspørgslen hænge sammen med, at skolernes sommerferie fortsat falder på samme tidspunkt. Derfor er det et vilkår, at familierne skal på ferie på denne del af året.

Varskoet via sms
Folden Lund forklarer, at ud af de 2.000 gæster, som Spies havde på Rhodos i den uge, hvor der fandt skovbrande sted sidste år, var der 49, som blev påvirket af situationen. I år har Spies tidligere end sædvanligt hevet fat selskabets gæster på flere destinationer.

”Temperaturerne var høje i sidste uge og det gjorde, at vi sendte en sms ud til vore gæster på Rhodos og Cypern. Det gør vi altid, men i år har vi gjort det tidligere end ellers.”

”Det er meget vigtigt, at vi husker vores gæster på, at det er vigtigt at søge skygge, drikke masser af vand samt tage en siesta og holde sig lidt i ro. Helt generelt så ved de fleste af vores gæster det godt, men de synes, det er dejligt, at vi minder dem på det.”

Højtryk har kurs mod Italien
Seneste melding fra Sydeuropa er, at der nu også er hedebølge på vej i Italien. I løbet af weekenden har temperaturen været oppe på 30 grader i Puglia samt på Sicilien og Sardinien, men det ventes at blive endnu varmere i denne uge. Det skriver Dagbladet.

Fra onsdag vil temperaturen formentlig stige med 10 grader som følge af et kraftigt højtryk med kaldenavnet ’Den Afrikanske Flamme’, der har kurs mod landet.

Myndighederne forventer, at højtrykket torsdag og fredag vil resultere i temperaturer på mellem 39 og 40 grader. Man regner med, at byer såsom Rom, Napoli, Terni, Macerata, Firenze, Forlì og Ferrara vil blive hårdt ramt, ligesom temperaturerne på Sardinien og Sicilien potentielt kan nå 42 grader.


Relaterede artikler:

Medlemspanel: Et lille flertal vil undgå højsommeren i Sydeuropa 

Charterarrangører: Rejs trygt til det nordlige Rhodos

Udskyder rejser til berørte områder på Rhodos