Spies glad for rejse-blogger

Cana Buttenschøn snupper en selfie med Lesbos borgmester, Spyros Galinos.

Cana Buttenschøn snupper en selfie med Lesbos borgmester, Spyros Galinos.

TURISME: I takt med at store aviser lukker eller nedskærer deres rejseredaktioner, dukker nye medier op som alternativ for rejsebranchen. Spies har netop haft studietur til Lesbos – for første gang med bloggere.

Cana Buttenschøn – tidligere jordemoder – har gjort bloggen canabuttenschon.dk til sin levevej:

”Bruddet med en traditionel presserejse med udelukkende journalister var et eksperiment, der bestemt lykkedes. Cana Buttenschøn har ca. 60.000 følgere på bloggen og Instagram. 95 pct. er kvinder mellem 25 og 35 år, en attraktiv målgruppe for os. Det er ikke sidste gang, at der står bloggere på gæstelisten til vores presseture,” siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Et par af de traditionelle aviser lavede en forhåndsomtale af Spies studietur til Lesbos. Det skete under overskrifter som: ”Spies i charmeoffensiv: Sådan vil de få dig til at tage på ferie på flygtningenes ø,” oplyser Torben Andersen. Den græske ø Lesbos ligger meget tæt på Tyrkiet.

Torben Andersen tilføjer: ”Vi kørte Lesbos tynd i fire dage og så ikke en eneste flygtning. Jeg så først fem flygtninge, der ventede på lift til Sverige, da jeg kørte ind i rundkørslen i lufthavnen på vej hjem til Dragør.”