Spies hjælper græsk ferieø

En af Spies guider, Sebastian Diggins, samler gæsternes hjælpepakker i lufthavnen på Lesbos, inden de hentes af frivillige fra den lokale kirke.

En af Spies guider, Sebastian Diggins, samler gæsternes hjælpepakker i lufthavnen på Lesbos, inden de hentes af frivillige fra den lokale kirke.

TURISME: Danmarks største charterrejsebureau tilbød også i år sine gæster at medbringe hjælpepakker på op til 20 kg. Det er foreløbig blevet til 3,8 tons. Spies hjælper også det lokale handelsliv.

Et af forsommerens danske debatemner var en Spies-annonce, som opfodrede danskerne til at holde ferie på Lesbos og dermed yde nødhjælp og igen få sat hjulene i gang på den græske ø tæt på kysten til Tyrkiet.

På grund af sidste års mange flygtninge til Lesbos faldt turismen til Grækenlands tredjestørste ø denne sommer fra ca. 75.000 til ca. 20.000 chartergæster – et faktum, der har ramt mange græske familier hårdt, oplyser Spies.

”Danskerne forstod vores budskab, at flygtningene nu ikke tager pladsen op på øen, men at grækerne nu lider i kølvandet på krisen. Indtil dato har Spies i år sendt ca. 3.000 på ferie på Lesbos – det har givet belægning på vores ugentlige fly på 97 pct.,” siger Spies’ kommunikationschef, Torben Andersen, og tilføjer: ”Lesboterne er meget gæstfrie, men denne sommer har de nærmest omfavnet de danske gæster, som de føler ikke har ”svigtet dem” i en svær tid. Den store interesse for Lesbos samt den kontrollerede flygtningesituation på øen betyder, at vi også til næste sommer kommer med ca. 4.000 danske gæster. Denne sommer bliver kostbar for os, men også lærerig og den har givet os stolthed over, at vi har kunnet give lesboterne lidt tilbage for den store gæstfrihed, vi har mødt i over 20 år.”

Sidste år tillod selskabet, at deres gæster kunne medbringe 20 kilo nødhjælp til flygtningene. I år samarbejder Spies med den katolske kirke på øen om hjælp til græske familier, der er kommet i økonomisk klemme efter flygtningekrisen.

”Igen i år tilbød vi vores gæster at medbringe hjælpepakker på op til 20 kilo. Efter ønske fra den lokale kirke indeholder de bl.a. madvarer samt tøj til både børn og gamle. Indtil dato har gæsterne medbragt ca. 3,8 tons hjælp,” siger Torben Andersen.

For også at sætte gang i det lokale handelsliv kan Spies-gæsterne hver hjemtage 10 kilo ekstra bagage på flyet. Eneste krav er, at den ekstra vægt består af varer som bl.a. olivenolie, ost og ouzo, som er fremstillet lokalt. Hvordan dette skal kontrolleres, oplyses ikke.

Spies sommersæson til Lesbos slutter 18. september. En ny sæson starter den 14. maj næste år.