Næste sommer flyver Thomas Cook Airlines gæster fra Spies fra syv danske lufthavne, primært København, Billund og Aalborg, men også Bornholm, Karup, Odense og Aarhus. Foto: Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Spies i nyt samarbejde med Emirates

Næste år tilbyder Danmarks største charterrejsebureau cirka 2.300 pladser på direkte flyvninger fra Bornholm til Sydeuropa. Men der bliver også samarbejde med DAT og Emirates.

Spies fortsætter sin vækst på Bornholm – der dog kun samlet udgør under et par procent af charterrejsebureauets totale produktion fra Danmark.

Da Spies i 2013 begyndte med direkte fly fra Bornholm til destinationer navnlig omkring Middelhavet havde Spies 1.169 pladser fra Bornholm med fem fly fra familiemedlemmet Thomas Cook Airlines. I år var tallet fordoblet til ti fly med 2.100 passagerer og næste år kommer der yderligere en flyafgang, så Spies udbyder cirka 2.300 pladser, oplyser produktchef i Spies, Carlos Cebrian.

”Vores priser fra Bornholm er cirka 500 kroner dyrere end hvis passagerne fløj ud af Københavns Lufthavn. Omvendt sparer bornholmerne at tage bilen med færgen til Sverige, at betale for at krydse Øresundsbron, at parkere i Københavns Lufthavn, der er til sammenligning gratis parkering i Bornholms Lufthavn, plus at når de efter ferien igen lander i Bornholm, så er de tæt på deres hjem og skal ikke igen over Øresundsbron og betale for færgen fra Ystad til Rønne,” siger Carlos Cebrian til STANDBY.dk og tilføjer:

”Så de sparer mindst 1.000 kroner ved at flyve direkte med Thomas Cook Airlines og formentlig også en hotelovernatning ved Københavns Lufthavn, da vores fly jo typisk letter tidligt om morgenen.”

Klik for stort format: Her er Spies’ rejser næste sommer fra Bornholms Lufthavn. Illustration: Spies.

Samarbejde med Emirates
Spies præsenterede i weekenden sit program ud af Bornholms Lufthavn for næste år. Der bliver næste år flyvninger med Airbus A321’ere fra Bornholm til Antalya, Cypern, Gran Canaria, græske Kos, Kreta (både Chania og Heraklion), Mallorca, Rhodos og Tenerife.

Med til Spies-præsentationen på Bornholm var også Emirates. For som noget nyt udvider Spies sit i forvejen store samarbejde med flyselskabet fra Dubai, der har en daglig afgang med dobbeltdækkeren Airbus A380 fra København til Dubai. Via interline-samarbejdet mellem Danish Air Transport og Emirates, kan Spies-gæster flyve med DAT fra Bornholm til København og derfra fortsætte med Emirates.

”På den måde kan vi tilbyde Spies-gæster på Bornholm rejsemål som udover naturligvis Dubai også Mauritius, Maldiverne, Sri Lanka og Thailand. Vi håber her det første år at sælge et par hundrede rejser med Emirates med start på Bornholm. Via interline-aftalen mellem DAT og Emirates kan passagererne checke ind i Bornholm Lufthavn, få boardingkort til hele rejsen og først se deres bagage på det endelig rejsemål,” siger Carlos Cebrian og tilføjer:

”Hidtil har passagererne først skulle flyve med DAT til København, tage deres bagage og så checke ind igen for at komme afsted med Emirates.”

I alt forventer Spies samlet at sælge 300.000 rejser næste år med afrejse fra Danmark – heraf er de cirka 50.000 rejser med rutefly. Norwegian er største leverandør af sæder med rutefly hos Spies fulgt af SAS og Emirates.

Relaterede artikler:

7´eren – om Spies-gæster og nedbruddet i Rhodos Lufthavn

Her er de 10 største flytyper i Københavns Lufthavn

Stort flyselskab lander ny pressechef