Thomas Cook Airlines Scandinavia er Nordens største charterflyselskab med to millioner årlige passagerer og 1.200 medarbejdere. Arkivfoto.

Stort flyselskab lander ny pressechef

Nordens største charterflyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia med hovedkvarter i Københavns Lufthavn, har netop ansat ny kommunikationschef.

Fremover skal 48-årige Lisbeth Nedergaard stå på mål overfor medierne når Thomas Cook Airlines Scandinavia er i søgelyset.

Lisbeth Nedergaard er ny kommunikationschef i Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Hun begyndte tidligere på måneden som kommunikationschef i flyselskabet, der har nordisk hovedkvarter i Københavns Lufthavn. Her har hun afløst Torben Andersen, der tidligere på året rundede de 65 år og som derfor ønskede at trappe ned.
Indtil videre varetager Torben Andersen fortsat pressearbejdet for Danmarks største charterrejsebureau, Spies, der via Thomas Cook-koncernen er et familiemedlem til Thomas Cook Airlines Scandinavia og flyselskabets suverænt største kunde.

Lisbeth Nedergaard er ny i rejsebranchen og kommer til det store flyselskab med omkring to millioner årlige passagerer og 1.200 medarbejdere fra job i det rådgivende ingeniør- og konsulentfirma Cowi. Her var hun indtil skiftet til Thomas Cook Airlines ansat som Head of Communications for området Bridge, Tunnel & Marine Structures, hvor Lisbeth Nedergaard blev ansat i 2014.

Nu er hun i fuld gang med at sætte sig ind i de mange spændende områder, som et flyselskab indeholder, lære hvad selskabet gør og kan, dets forretningsmodel og meget andet.

”Luftfarten er en meget spændende og interessant branche, hvor jeg skal forsøge at gøre mit bedste ved at trække på min erfaring fra mange områder når jeg arbejder med det journalistiske. Jeg kan allerede nu se mange ligheder fra min tid i A.P. Møller-Mærsk,” siger Lisbeth Nedergaard til STANDBY.dk – hendes officielle titel i Thomas Cook Airlines Scandinavia er Head of External Communications Nordic Airline.

”I mit nye job har jeg blandt andet ansvaret for kommunikation på den eksterne bane, herunder proaktiv og reaktiv mediehåndtering,” siger Lisbeth Nedergaard.

Uddannet journalist
Lisbeth Nedergaard er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus og har blandt andet været tre år hos Dagbladet Børsen og andre tre år hos det daværende Berlingske Nyhedsmagasin.

Herefter skiftede Lisbeth Nedergaard til A.P. Møller-Mærsk, hvor hun fra 2010-14 havde kommunikationsansvaret for nogle af rederiets datterselskaber, blandt andet Maersk Supply Service.

Afløser en legende
Som ny kommunikationschef i Thomas Cook Airlines Scandinavia skal Lisbeth Nedergaard fylde skoene efter den nok mest kendte og rutinerede pressechef i den danske rejsebranche.

I alt har Torben Andersen været 35 år indenfor området. Starten var det daværende store danske charterflyselskab Sterling Airways, der var en del af Tjæreborg Rejser-koncernen. Tjæreborg var i sin storhedstid Danmarks næststørste charterrejsebureau, kun overgået af Spies, der købte konkurrenten i 1989 og som ti år senere udfasede Tjæreborg-navnet.

Torben Andersen fortsatte de næste 22 år hos Thomas Cook Airlines’ forgængere, Premiair, der siden blev til MyTravel Airways og som i dag hedder Thomas Cook Airlines.
Læs mere om Torben Andersen i linket under denne artikel.

Relaterede artikler:

Kendt informationschef trapper ned

Spies ser stor vækst med rutefly

Thomas Cook Airlines lander ny flyvechef