Nordic Leisure Travel Group, NTLG, med blandt andet danske Spies har købt den spanske hotelgruppe AROE. NTLG’s egne hotelkoncepter Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club og Sunprime Hotels har årligt cirka 1.600.000 gæster fra de nordiske lande. Her er det hotellet Sunwing Alucia Beach på Mallorca. Foto: Spies.

Spies-gruppen køber spansk hotelkæde

Nordic Leisure Travel Group – med blandt andet Spies – har købt spansk hotelgruppe med 12 hoteller.

Den spanske hotelgruppe AROE (Airtours Resort Ownership Espana) har fået ny ejer i form af Nordic Leisure Travel Group – det tidligere Thomas Cook Northern Europe. Airtours var forgængeren for Thomas UK, der krakkede i september.

Thomas Cook UK var ifølge spanske medier næststørste rejsearrangør til Spanien med 7,3 millioner årlige turister. De hårdest ramte områder i Spanien er blandt andet De kanariske Øer og Balearerne med Mallorca, Ibiza og Menorca. Her er omkring 40 procent af hotellerne ramt af Thomas Cook-konkursen.

Der er blevet anslået, at op til 500 spanske hoteller måske må lukke i kølvandet på Thomas Cook-konkursen. Omkring 100 af de truede hoteller har udelukkende haft Thomas Cook-gæster, mens de øvrige af de anslåede 500 lukningstruede spanske hoteller, har haft en belægning af Thomas Cook-gæster på mellem 30 og 60 procent.

Men nu er i hvert fald 12 af de ramte spanske hoteller blevet sikret overlevelse. AROE driver 12 hoteller med 2.194 værelser på Mallorca, Menorca og De kanariske Øer som Gran Canaria, Fuerteventura og Tenerife.

Hotellerne er i forvejen nogle af de mest populære for blandt andet Spies-gæster i Spanien, blandt andet Sunwing Alcudia og Sunprime Waterfront på Mallorca samt Sunwing Fañabé Beach, Sunprime Atlantic View og O.B.C. (Ocean Beach Club, red) på De kanariske Øer.

AROE-hotellerne, der nu er under NTLG, er indenfor en række varemærker fra blandt andet Spies – disse er OBC, Ocean Beach, Sunprime, Sunwing, SunConnect og Cook’s Club.

Mangeårigt partnerskab med Spies-gruppen
I en pressemeddelelse om købet af AROE-hotellerne, siger Spies’ administrerende direktør, Jan Vendelbo:

”Vi er meget tilfredse med, at vi nu har sikret nogle af vores mest populære hoteller for fremtiden og samtidig skabt virkelig gode muligheder for at vokse med nye hoteller i Middelhavsregionen og på De Kanariske Øer.”

Alle AROE-hotellerne er ifølge Spies kendetegnet ved loyale medarbejdere og et mangeårigt partnerskab med Spies-gruppen. Ud over mange tilfredse kunder har et omfattende arbejde med bæredygtighed på hotellerne resulteret i, at otte hoteller har Guldstatus, som er højeste niveau i Travelifes bæredygtighedscertificering.

Relaterede artikler:

”Spies og resten af gruppen skulle holdes i live”

Dansk chartergruppe takker nej til Thomas Cook-hoteller

Kinesere overtager Thomas Cook-varemærket