Kinesere overtager Thomas Cook-varemærket

Thomas Cook-varemærket og to hotelvaremærker er blevet solgt til Fosun Tourism Group for næsten 100 millioner kroner.

Kinesiske Fosun Tourism Group, der var storaktionær i Thomas Cook Group ved konkursen den 23. september, havde en stor rolle i den redningsplan, der var strikket sammen for at sikre overlevelsen for den britiske rejsegigant.

Redningsplanen nåede dog aldrig at blive effektueret, men det kinesiske konglomerat har sikret sig et væsentligt immaterielt aktiv fra konkursboet. Fosum Tourism Group har nemlig købt Thomas Cook-varemærket samt varemærkerne tilhørende hotelprodukterne Casa Cook og Cook´s Club.

Betalingen er 11 millioner britiske pund, hvilket svarer til i underkanten af 100 millioner danske kroner.

“Vi har altid troet på Thomas Cooks varemærkeværdi. Erhvervelsen af ​​Thomas Cook-varemærket vil gøre det muligt for koncernen at udvide sin turismevirksomhed baseret på den omfattende varemærkeværdi relateret til Thomas Cook og sammen med det robuste vækstmomentum for kinesisk udgående turisme…. Efter overtagelsen vil koncernen fokusere på forretningsudvidelse ved hjælp af de nyligt erhvervede Thomas Cook-varemærker til at skabe synergier med de eksisterende virksomheder i koncernen,” udtaler bestyrelsesformand Qian Jiannong i en pressemeddelelse.

Havde udsigt til majoritetsejerskab
Fosun Tourism Group ejede frem mod konkursen 18 procent af aktierne i Thomas Cook Group.

I slutningen af august blev det offentliggjort, at Fosun Tourism Group ville indskyde 450 millioner pund – eller godt 3,7 milliarder kroner – i den kriseramte virksomhed.

Til gengæld herfor skulle det kinesiske konglomerat overtage 75 procent af aktierne i Thomas Cook-koncernens touroperatørvirksomhed samt 25 procent af aktierne i flyselskabet Thomas Cook Airlines.

Samtidig var det planen, at bankerne skulle komme med et tilsvarende beløb og samtidig få konverteret deres tilgodehavender til aktier. Dermed ville bankerne og de øvrige långivere komme til at råde over 25 procent af aktierne i touropratørvirksomheden og 75 procent af aktierne i flyselskabet.

Et pludseligt krav fra bankerne om at finde yderligere 200 millioner britiske pund, eller godt 1,7 milliarder kroner, til at sikre den fremtidige drift, væltede dog den 178-årige rejsekoncern.

 

Relaterede artikler:

Norsk hotelkonge køber Spies og TCNE

Thomas Cook er kollapset

Spies kan komme på kinesiske hænder