Sprit-domme til flystyrmand og stewardesser

1024px-AirBaltic_Boeing_757-200_at_RIXFlykaptajnen fra AirBaltic nægtede sig skyldig og blev varetægtsfængslet til 17. september ved Nedre Romerike tingsret. Styrmanden idømtes seks måneders fængsel, mens stewardesserne fik henholdsvis 45 og 60 dages fængsel.

Dommeren sagde i retten at styrmandens høje promille på 1,35, udsatte et mange passagerer for fare, og at han må have vidst, at andre besætningsmedlemmer var påvirkede. Anklageren krævedede otte måneders fængsel, men da styrmanden havde erkendt forholdet, blev straffen nedsat til seks måneder.

De fire alkoholpåvirkede besætningsmedlemmer skulle forrige lørdag have fløjet norske charterturister fra Gardermoen til Kreta, men blev stoppet i sidste øjeblik af politiet. De rejsende måtte vente fire timer på, at en ny besætning nåede frem.

Air Baltic-styrmanden erkender at han var påvirket og fortæller, at der dagen før og om aftenen blev delt to flasker whisky med de øvrige besætningsmedlemmer.

Den ene stewardesse erkendte ligeledes at have været påvirket. Hun havde en promille på 0,55 og blev idømt 45 dages fængsel.

Den anden stewardesse blev taget med en promille på 0,91. Også hun erkendte at have været påvirket og blev idømt 60 dages fængsel.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.