Stadig nedgang i Billund

Udenrigsruterne går tilbage med 12,2%. Det skyldes især eftervirkningerne af Sterlings konkurs. De øvrige selskaber har pæn udvikling i deres trafik. Ryanair har med sin nye rute til Alghero (Sardinien) og flere afgange til Alicante og London haft betydelig fremgang. Air Baltic har med øget kapacitet på Riga stor fremgang. Det samme gælder Sun-Air med den nye rute til London City. Også Lufthansa til Frankfurt har fortsat fremgang.

Cimber Sterling kan med overtagelsen af dele af Sterlings tidligere trafik notere en betydelig fremgang i forhold til de passagertal, som Cimber havde i august 2008. Med virkning fra 3. september genoptager Cimber Sterling de flyvninger, Sterling tidligere havde mellem Billund og Paris og 21. september åbner Sun-Air en ny rute til Bromma.

Chartertrafikken har haft en tilbagegang på 11,9%, mens indenrigsruterne går tilbage med 16%.

Indenrigstrafikken udgør ca. 5% af den samlede trafik i Billund Lufthavn.

De fem største charterdestinationer er: Antalya, Palma de Mallorca, Chania på Kreta, Rhodos og Bourgas i Bulgarien. Top 5 indenfor udenrigsruteflyvning er: London, Amsterdam, Frankfurt, Oslo og Alicante, oplyser lufthavnschef Jørgen Krab Jørgensen

Skrevet af Flemming Juul