Stadig uvished omkring fly-ulykke

Redaktøren for tidsskriftet Flight International, Kieran Daly, siger til den britiske avis Guardian, at det er for tidligt at spekulere i årsagen til ulykken, men da farlige vejrforhold kan udelukkes, kunne et mekanisk problem med motoren være kilden til katastoren, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

 

 

»Uheld under takeoff er relativt sjældne,« sagde Kieran Daly, »men af en eller anden grund havde flyet ikke nok kraft til at hæve sig.«

 

 

Der har ifølge Kieran Daly før været et par »modbydelige” ulykker med fly af typen McDonnell Douglas MD-82, hvor problemet lå i motorerne. Så mens man i almindelige vendinger kan fastslå en »mekanisk fejl« som årsag til ulykken, er listen over mulige fejlkilder nærmest uendelig, siger han. Alligevel undrer Daly sig over, at flyet ikke var i stand til at hæve sig med den ene motor alene.

 

 

Om ulykken siger SAS-piloternes formand, Mogens Holgaard, at han nu venter spændt på at få opklaret, om piloterne var ved at afbryde starten – eller om de forsøgte at gennemføre den.

 

 

»Det er meget essentielt, også for at kaste lys over de følgeskader, som flyet kan have fået,« siger Mogens Holgaard.

 

 

Mogens Holgaard forklarer, at selv motorfejl eller ild i en motor isoleret set ikke bør føre til et havari. I de tilfælde er der klare procedurer for piloterne. 

 

 

»Det bliver meget vigtigt at få data om, hvorvidt flyet var i fuld fart eller ved at blive trukket tilbage. Og så høre optagelserne fra cockpittet: hvilke problemer baksede piloterne med,« siger Mogens Holgaard.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.