Stærk kritik af Eurocontrol

LUFTFART: Interesseorganisationen Airlines For Europe, A4E, ønsker forbedringer hos Eurocontrol, der koordinerer flyvninger i Europa på vegne af 41 de medlemslande.

Eurocontrol, der har hovedkvarter i Bruxelles, skal snart have ny generaldirektør. A4E har skrevet til transportministerierne i Eurocontrols 41 medlemslande med sine ønsker til det fremtidige Eurocontrol.

A4E tæller bl.a. Air France, British Airways, Easyjet, Finnair, Icelandair, KLM, Lufthansa, Norwegian og Ryanair. SAS har endnu ikke meldt sig ind. Samlet har flyselskaberne i A4E på den anden side af 550 mio. passagerer om året, hvilket svarer til over 70 pct. ruteflypassagerne i Europa.

Airlines for Europe opfordrer landenes transportministre til at stemme på en kandidat som Eurocontrols nye generaldirektør, der vil gøre Eurocontrol mere effektivt, og som vil gennemføre reformer.

”Vi er utilfredse med det nuværende Eurocontrol, der er ineffektivt og mangler gennemsigtighed. Der har ikke været nogen ambition om at gøre Eurocontrol mere omkostningseffektiv,” siger Thomas Reynaert, direktør forA4E, og tilføjer: ”Dette status quo kan ikke fortsætte. Eurocontrols kommende nye generaldirektør må være en person, der kan effektivisere organisationen.”

Strejker blandt flyveledere er et af de vigtigste fokusområder hos A4E. Fra 2010 til sidste år har der i Europa været 217 dage med strejker hos flyvelederne i en række europæiske lande. Det svarer til en måned hvert år med ATC-strejker.