Stærk maj i Billund Lufthavn

billund-lufthavn-1.jpgLUFTHAVNE: Billund Lufthavn havde sidste måned næsten ni pct. flere passagerer end samme måned sidste år. I årets fem første måneder har Danmarks næststørste lufthavn haft 996.000 passagerer, en fremgang på 2,8 pct.

”Fremgang på alle fronter,” lyder det fra lufthavnen om sidste måneds trafiktal. I maj rejste 243.286 passagerer gennem Billund Lufthavn, en stigning på 19.490 passagerer i forhold til maj 2012, svarende til 8,7 pct.

Udenrigsrutetrafikken havde 159.713 rejsende, en stigning på 10.260 passagerer. Amsterdam, London, Frankfurt og Oslo er fortsat de største destinationer, men også sommerruterne begynder at tage fart.

“Det er dejligt at se, at udenrigsruterne fortsætter med at stige. Det har været en tendens gennem lang tid. Det giver tro på, at vi fortsat kan tiltrække nye ruter,” siger lufthavnsdirektør, Kjeld Zacho Jørgensen.

I dag får lufthavnen ny rute når BMI Regional starter mellem Billund og Birmingham, Englands næststørste by.

Chartertrafikken havde 71.711 rejsende i maj, en lille stigning på 142 passagerer. Maj er traditionelt en stille charter-måned. I juni begynder der at komme flere charterrejsende, og i juli kulminerer det.

Indenrigstrafikken viser – naturligvis – en stor stigning. I alt rejste 10.344 passagerer med indenrigsruten til København, en stigning på astronomiske 1147,8 pct.

Det skyldes selvfølgelig, at Cimber Sterling gik konkurs 3. maj 2012, og at indenrigsruten var ubetjent frem til midten af august 2012, hvor SAS – via Cimber A/S – atter fik liv i ruten. Så de kommende måneder vil vise store stigninger.

“I virkeligheden er der tale om, at indenrigsruten er tilbage på det tidligere niveau, hvilket er tilfredsstillende,” siger lufthavnsdirektøren.

Der var sidste måned også stigning i den ekspederede mængde flyfragt via Cargo Center Billund. I alt blev der ekspederet 5.512 tons gods, en stigning på 14,1 pct. Der er tale om en meget stor stigning i eksporten, mens importen viser et mindre fald, oplyse lufthavnen.