Star Alliance mister medlem

Er der nogen, der aldrig bliver arbejdsløse, er det skiltemalerne i de tre luftfartsalliancer. Der kommer konstant nye medlemmer – eller nogen forsvinder.

 

Det sker med udgangen af oktober i år for Star Alliance. Shanghai Airlines er blevet overtaget af China Eastern Airlines, der næste år indtræder i luftfartsalliancen Skyteam. Dermed sidder Star Alliance tilbage med kun Air China på det store kinesiske marked.

 

Shanghai Airlines’ udtræden af Star Alliance blev torsdag bekræftet overfor Take Off af Simon Hansen, vicepresident i SAS for Corporate Business Control og SAS’ repræsentant ved optagelse i sidste måned af græske Aegean Airlines i Star Alliance.
Aegean, der blev medlem nr. 28 i Star Alliance, er det andet nye medlem af Star i år. I maj kom også brasilianske Tam Airlines ind i verdens største luftfartsalliance.

 

I forvejen har Skyteam-alliancen allerede et kinesisk medlem, China Southern Airlines. Med China Eastern sidder Skyteam på halvdelen af det kinesiske marked.

 

Senere i år vil Star Alliance oplyse om endnu to kommende medlemmer, et endnu ukendt fra Syd- eller Mellemamerika samt endnu et fra Afrika, formentlig Ethiopian Airlines. Næste år kommer Air India med i Star Alliance.

 

For nylig fik Skyteam to nye medlemmer, Vietnam Airlines og rumænske Tarom. Og en højtstående repræsentant fra Skyteam fortalte i maj Take Off, at indonesiske Garuda og Saudi Arabian Airlines snart præsenteres som kommende medlemmer af verdens næststørste luftfartsalliance.

 

Den tredje alliance, Oneworld, får i år russiske S7 Airlines som medlem, og formentlig næste år indiske Kingfisher samt i starten af 2012, Air Berlin.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten