Startskud til hidtil største danske idrætsarrangement

SPORT: I morgen kl. 10 starter salget af billetter til næste års VM i ishockey i maj i Herning og i København. Målet er et salg på 300.000 billetter i og uden for Danmark. Det danske landshold spiller sine syv indledende kampe i Boxen i Herning.

Det kommer måske bag på mange, at VM i ishockey bliver det største internationale sportsarrangement i Danmark nogensinde. Ikke mindst for de mange, som ikke ved, at ishockey i de 25 danske skøjtehaller i vinterens løb ligger som næsthøjeste efter fodbold, hvad tilskuertal til de enkelte kampe angår.

Men i 14 dage i maj næste år er verdens største ishockeynationer i Danmark med Canada og Rusland i spidsen sammen med 14 andre nationer samlet til A-VM i ishockey.

Ved årets A-VM slutrunde så 1,3 milliarder TV-seere med. TV 2 står for de danske udsendelser.

”Vi startede med at juble, da Danmark vandt arrangementet. Nu smøger vi ærmerne op og går i gang,” siger formand for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen.

Det danske landshold, formentlig med rekord mange professionelle spillere, fordi flere er rykket fra Canada og USA til den finsk/russiske liga, spiller sine syv indledende kampe i Herning mod Canada, Finland, USA, Tyskland, Norge, Letland og Sydkorea.

Vores store ishockeynabo, Sverige, har hjemmebane i Royal Arena i København og møder her Rusland, Tjekkiet, Schweiz, Hviderusland, Slovakiet, Frankrig og Østrig.

Hovedsponsor for VM i ishockey er den tjekkiske bilfabrik Skoda, hvorfor der i begge byer vil være et væld af Skoda-modeller, bl.a. til den officielle transport.

Prisen for en billet til kamp med enten Sverige eller Danmark samt endnu en kamp er bevidst holdt nede på 335 kr.