Skisportsstedet Branäs i Värmland. (Foto: Branäs | Visit Värmland | PR)

Stigning: Melder om 85 procent flere danske turister

Særligt to faktorer menes at være årsag til, at antallet af danske overnatninger i Värmland i år steg med 85 procent mellem januar og september sammenlignet med tal fra samme periode i 2022.

Värmland er navnet på et område, der er central placeret i Sverige og grænser op til nabolandet Norge. Regionen ligger vest for Stockholm, nord for Gøteborg samt øst for den norske hovedstad Oslo.

I løbet af i år har de lokale indbyggere tilsyneladende hørt mere dansk, end de gjorde i 2022. Turismeorganisation Visit Värmland melder nemlig om, at man har registreret en markant stigning i antallet af danske turister i de første ni måneder af 2023.

Fra begyndelsen af januar til og med september er antallet af danske overnatninger i Värmland steget med 85 procent, når man sammenlignet med samme periode sidste år, lyder det fra Visit Värmland, der selv tilskriver udviklingen til særligt to faktorer.

Ønsker endnu flere danske besøgende
Ifølge turismeorganisationen er man overbevist om, at den i øjeblikket svagere svenske kronekurs har en andel i den stigende danske interesse for at besøge regionen. I skrivende stund svarer 100 svenske kroner til 65 danske kroner.

Derudover har Visit Värmland iværksat en markedsføringsindsats, der netop har haft til hensigt at trække danskere til. Denne mener man også har haft en effekt, og det fundament, som man nu har fået støbt, skal der bygges videre på, lyder det fra den administrerende direktør Mia Landin.

”Vi glæder os utrolig meget over, at flere danske gæster vælger at holde ferie i Värmland. Vi arbejder meget på at markedsføre Värmland på det danske marked og kommer også til at gøre det fremadrettet, så endnu flere forhåbentligt får øjnene op for Värmlands unikke kulturelle og naturnære oplevelser.”

Regner med 63 procent flere danskere
Det er i særdeleshed i skisæsonen, at turister slår vejen forbi Värmland, og det er da også i årets kolde måneder, at man noteret den største stigning i antallet af danske overnatninger, men udviklingen kunne også mærkes i løbet af sommeren.

I højsæsonen for sommerferierejser i juni, juli og august i år steg antallet af danske gæsteovernatninger med 16 procent sammenlignet med de samme tre måneder i 2022, oplyser Visit Värmland.

I år har tidligt snefald fået skisportssteder i flere lande til at åbne tidligere end forventet i år, men skisportssted Branäs i Värmland er indtil videre ikke et af disse og åbner først officielt i december. I løbet af sæsonen regner man dog med, at der vil være 63 procent flere danske gæster at finde på løjperne, end tilfældet var sidste år.


Relaterede artikler:

Svag svensk krone giver dansk skirejseboom

Danskerne kan købe charterferien billigere i Sverige

Norge vil tiltrække turister med sin lave kronekurs