Stillehavet er hver mands rejsedrøm

ferie-stillehavetEn sejlbåd, en kærlig familie og smukke omgivelser er ingredienserne i TV2s seersucces, ’Kurs mod fjerne kyster’, hvor den seneste sæson foregik i Stillehavet.

Seerne er inspireret af Beha familiens eventyr, og det vidner markant stigning i efterspørgslen på rejser til Stillehavsøerne om.

”I 2016 har vi oplevet langt større interesse for Stillehavet som rejsemål. Jeg er ikke i tvivl om, at det bl.a. er ’Kurs mod fjerne kyster’, der har gjort, at mange nu vil ud at opleve en Stillehavsø selv”, mener Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau.

I 2016 købte 42% flere kunder en rejse til en destination i Stillehavet hos Jysk Rejsebureau i forhold til 2015. Flest vælger Fiji, Galapagos og Fransk Polynesien, mens Cook Island har hurtig vækst.

Stillehavet rummer ca. 25.000 små og store øer, så det er en god idé at researche, hvilket rejsemål, der passer til drømmene. Jysk Rejsebureaus ekspert har beskrevet nogle af de vigtigste destinationer: De fleste har til fælles, at de byder på fantastiske strande, kokospalmer og fisk i alle farver.

Når folk drømmer sig til fjerne kyster, tiki-kultur og Stillehavsromantik, tænker de ofte på Fransk Polynesien, kendt fra Gauguins malerier, frodige Tahiti og Bora Bora – Stillehavets Perle.
Ønsker man laguner i verdensklasse, afslappet befolkning og en følelse af ’verdens ende’, er Cookøerne en oplagt destination.

Det lille kongedømme, Tonga, er et af de få lande i Stillehavet, der ikke har være koloniseret. De har beholdt monarkiet og meget oprindelig kultur. Tonga er et af de få steder i verden, hvor man kan snorkle med pukkelhvaler.

Ø-staten Vanuatu emmer af eventyr. Her er hverken krydstogtskibe eller fancy resorts, men små resorts, farverige koralrev, bounty-strande, frodig jungle, vulkanlandskaber, azurblåt hav, svajende palmer og masser af kultur.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.