Flypassagerer skal passe godt på bonuspoint, for eksempel med stærke passwords, så de ikke risikerer at blive stjålet af hackere. Arkivfoto fra en amerikansk indenrigsflyvning: Henrik Baumgarten.

Stjal flybonuspoint og risikerer 20 års fængsel

Anklagemyndigheden i Texas har fået udleveret en polak, der sammen med fem mænd fra USA sigtes for at hacke og stjæle millioner af bonuspoint. Lederen risikerer 20 års fængsel.

Myndighederne i Texas fik sidste uge udleveret en polsk statsborger fra Polen, han menes ifølge anklageskriftet i næsten ti år at have hacket utallige flypassagerers konti med bonuspoint til en række flyselskaber og solgt dem videre.

Tyverierne af bonuspoint og videresalget af dem er ifølge anklagemyndigheden i Northern District of Texas sket i mindst otte år, indtil netværket blev opdaget sidste år.

Den anklagede polske hacker, som de amerikanske myndigheder mener er lederen af ulovlighederne, blev tidligere i år begæret udleveret til USA. Polsk politi har haft ham indespærret i Polen siden maj i år, skriver avisen Dallas News.

Den polske leder af ulovlighederne risikerer op til 20 års fængsel for sin ulovlige foretagsomhed, skriver avisen.

Videresolgte flybilletter til intetanende passagerer
Udover den polske statsborger er fem amerikanske statsborgere anklaget i sagen, skriver avisen. De er sigtet for medvirken til hacking og videresalg af millioner af stjålne bonuspoint.

De fem sigtede amerikanere i sagen om de stjålne bonuspoint kommer fra Texas, Oklahoma og Californien. De fem er blevet afhørt og har erkendt deres medvirken i sagen. De kan hver få op til fem års fængsel og en bøde på 250.000 dollars.

Ifølge anklagemyndigheden i Texas havde interesserede med kontakt til netværket sendt bestilling på konkrete flyrejser til deres kontaktperson samt betaling for flybilletten. De amerikanske medvirkende sendte så bestillingen til den polske hacker, der fiksede billetten ved at bruge stjålne bonuspoint og sendte et reservationsnummer tilbage, der kunne bruges til at udstede et boarding pass.

Konceptet kunne også være, at de fem amerikanske ”underleverandører,” solgte de stjålne bonuspoint til angiveligt godtroende potentielle flypassagerer med for eksempel en forklaring om, at indehaveren af pointene ikke kunne nå at bruge dem inden de udløb.

Avisen Dallas News skriver, at tyveri af bonuspoint ikke er ualmindeligt. Forbrugerorganisationer har gentagne gange opfordret indehavere af bonuspoint til at beskytte dem med stærke passwords og generelt at holde øje med bevægelser på deres konti med bonuspoint.

Relaterede artikler:

Hackede flyselskab og fløj gratis på business class

Sagsøger Marriott efter kæmpe datatyveri

Data-dom kræver øjeblikkelig handling hos travel managers