Stockholm og Oslo haler ind på CPH

LUFTFART: Både Arlanda og Oslo lufthavn havde stor passagervækst i maj, mens væksten i CPH var mere beskeden.

Den stærke udvikling i passagertallet i Stockholm Arlanda Lufthavn og Oslo Lufthavn i årets første måneder fortsatte i maj. Arlanda havde 10 procent flere passagerer i maj i forhold til maj sidste år, mens Oslo kunne notere en fremgang på 5,5 procent. I København Lufthavn lå væksten på mere beskedne 1,3 procent i maj.

Ser man samlet på de første fem måneder af året, overhaler Arlanda og Oslo også København på passagervækst. Mens væksten hidtil i år i København har været på 2,7 procent, kan Arlanda prale af en vækst på 8,8 procent og Oslo en vækst på 7,5 procent i forhold til samme periode året før.

CPH har især haft nedgang i antallet af passagerer til London, Stockholm, Frankfurt og Milano i år.

Tæt løb i maj

Med 11,2 millioner passagerer i perioden januar-maj ligger CPH fortsat et stykke over Oslos knap 10,6 millioner passagerer og Arlandas 10,3 millioner i samme periode.

Ser man på maj måneds passagertal alene, ligger de tre lufthavne dog forholdsvist tæt: København: 2.584.000; Stockholm: 2.431.000; Oslo: 2.400.000

Stærk interkontinental vækst

Københavns Lufthavn kan til gengæld glæde sig over en stærk vækst på de interkontinentale ruter i maj, hvor der især var travlt i de lange weekender omkring Kristi Himmelfart og Store Bededag.

”Der er traditionelt set lidt ekstra travlt, når danskerne har tid til at rejse på forlænget weekend. Mange har i år også valgt at tage ekstra fridage og flyve længere væk på ferie. Vi kan se, at antallet af rejsende på de lange, interkontinentale ruter er steget med 10,9 procent i forhold til maj sidste år,” siger adm. direktør Thomas Woldbye i en pressemeddelelse.