Der er fortsat fremgang i salget via rejsebureauer – og der forventes atter flotte tal, når omsætningen i de største danske rejsebureauer for sidste år er klar. Foto: Best Travel.

Større rejselyst øger travlhed i rejsebureauer

”Det går generelt godt for bureauerne. Danskerne rejser mere, både selv-arrangerede men vi ser også stigninger hos rejsebureauerne,” siger DRF’s direktør.

”Rejsebureauerne har fået et comeback. Kunderne gider ikke længere bøvle med bookingsites og går tilbage til fagfolk, fordi en ferie ikke må fejle. Informationsmængden på nettet har vokset sig uoverskueligt stor, og ferieplanlægning på egen hånd er blevet en stressfuld oplevelse.”

Sådan lyder vurderingen fra salgs- og marketingschef Jens Fonsbøl fra Best Travel. Rejsebureauet i Frederikshavn er ejet af det store svenske rejsebureau Sembo, der har rederiet Stena Line og dermed Stena Line Travel Group i ryggen. Best Travel fokuserer på rundrejser i Europa med fly/bus og flodkrydstogter – men er ifølge egne oplysninger også en af de bedst sælgende danske agenter for det italienske krydstogtrederi MSC Cruises.

Hotel var en byggeplads
Og Best Travel har ifølge Jens Fonsbøl travlt som aldrig før. Han siger: ”Vores gæster betaler gerne lidt for, at vi som planlægger alt – og her kan de betale alt på én gang. Vi vælger at tro på, at vores ekspertise er årsagen til vores succes.
Et rejsebureau leverer tryghed. Her kender man oplevelser, de færreste kan google sig til. Bureauet klarer alt det besværlige med flybilletter, bagagevægt, ligesom det tager sig af visum, rejseforsikring, billeje, bestilling af udflugter, entrébilletter og hvad ferien ellers består af. Endelig har man med rejsebureauet et sted at klage, hvis noget går i fisk,” siger Jens Fonsbøl og tilføjer:

”Historierne om mistede flyafgange, elendige hoteller, snyderi med lejebil og andet er mange. Én af de værste, vi har hørt, var om en kunde, der efter ti timers flyvning og en times bilkørsel nåede frem til det bestilte hotel – som viste sig at være en indhegnet byggeplads.”

Stor fremgang hos rejsebureauer
Tallene for sidste år er endnu ikke klar, men i 2016 omsatte de næsten 200 største danske rejsebureauer for cirka 29 milliarder kroner og fik et samlet rekordhøjt overskud på 464 millioner efter skat, viser tal fra Dansk Brancheanalyse. 2017 tegner til at bliver endnu bedre, og forsalget til 2018 er på vej mod et rekordniveau, har Danmarks Rejsebureau Forening tidligere vurderet.

Fra DRF siger administrerende direktør Lars Thykier til STANDBY.dk: ”Når omsætningstallene for rejsebureauer i 2017 kommer, forventer vi at de bliver endnu bedre end i 2016. Danskerne rejser mere, det giver også stigninger i omsætningen hos rejsebureauerne.”

Lars Thykier tilføjer, at han ikke ved, om antallet af selv-arrangerede rejser falder, ”men i hvert fald går omsætningen op hos vores medlemmer, såvel indenfor leisure som corporate. Der er i hvert fald ikke tale om nogen flugt fra rejsebureauerne.”

”Salget er formentlig mindst status quo mellem arrangerede og selv-arrangerede rejser. Jeg tror der er fremgang i rejser arrangeret af bureauer. Mange kunder vil gerne have hele rejsen arrangeret,” siger Lars Thykier og tilføjer:
”Rejsebureauerne har fantastiske produkter, kunden ikke altid selv kan finde på nettet eller bureauerne kan arrangere billigere rejser.”

Relaterede artikler:

Rekorder for rejsebranchen og nye højder i 2017

Rekordoverskud i den danske rejsebranche

Ny lov kan ruinere rejsebureauer

x

Læs Også

Primo Tours beholder alle varemærker

Selv om Primo Tours-koncernen efter overtagelsen af endnu et dansk rejsebureau er oppe på fire varemærker, vil den voksende jyske koncern ikke lave sammenlægninger. Næste år forventer Primo & Co. i alt 100.000 gæster.

Lille rejsebureau måske i vanskeligheder

Rejsebureauet Dentour Rejser fra Roskilde er blevet slettet i Rejsegarantifonden – og har taget navneændring. "I min optik ser det ikke godt ud når et rejsebureau skifter navn," siger ekspert.

Dansk rejsebureau atter solgt

For anden gang på under to år har et mindre dansk bureau skiftet ejer – handlet mellem to store rejsebureauer. Den nye ejer, Primo Tours, ser stort potentiale i sin nyerhvervelse.

Madeira serverer morgenmad for rejsebranchen

Den portugisiske Atlanterhavsø har 40 procent af alle danske overnatninger i Portugal. Den 3. oktober har Madeira og naboøen Porto Santo workshop i København.

Jysk Rejsebureau øger salget af forretningsrejser

Jysk Rejsebureau har tocifret vækst i salget af rejser til virksomheder, selv om det er kendt for at være specialiseret i at sælge oplevelses- og ferierejser.

Costa del Sol hittede denne sommer

Den spanske feriedestination Costa del Sol stryger direkte ind på førstepladsen på Bravo Tours’ liste over sommerens bedste rejsemål.