Der er fortsat fremgang i salget via rejsebureauer – og der forventes atter flotte tal, når omsætningen i de største danske rejsebureauer for sidste år er klar. Foto: Best Travel.

Større rejselyst øger travlhed i rejsebureauer

”Det går generelt godt for bureauerne. Danskerne rejser mere, både selv-arrangerede men vi ser også stigninger hos rejsebureauerne,” siger DRF’s direktør.

”Rejsebureauerne har fået et comeback. Kunderne gider ikke længere bøvle med bookingsites og går tilbage til fagfolk, fordi en ferie ikke må fejle. Informationsmængden på nettet har vokset sig uoverskueligt stor, og ferieplanlægning på egen hånd er blevet en stressfuld oplevelse.”

Sådan lyder vurderingen fra salgs- og marketingschef Jens Fonsbøl fra Best Travel. Rejsebureauet i Frederikshavn er ejet af det store svenske rejsebureau Sembo, der har rederiet Stena Line og dermed Stena Line Travel Group i ryggen. Best Travel fokuserer på rundrejser i Europa med fly/bus og flodkrydstogter – men er ifølge egne oplysninger også en af de bedst sælgende danske agenter for det italienske krydstogtrederi MSC Cruises.

Hotel var en byggeplads
Og Best Travel har ifølge Jens Fonsbøl travlt som aldrig før. Han siger: ”Vores gæster betaler gerne lidt for, at vi som planlægger alt – og her kan de betale alt på én gang. Vi vælger at tro på, at vores ekspertise er årsagen til vores succes.
Et rejsebureau leverer tryghed. Her kender man oplevelser, de færreste kan google sig til. Bureauet klarer alt det besværlige med flybilletter, bagagevægt, ligesom det tager sig af visum, rejseforsikring, billeje, bestilling af udflugter, entrébilletter og hvad ferien ellers består af. Endelig har man med rejsebureauet et sted at klage, hvis noget går i fisk,” siger Jens Fonsbøl og tilføjer:

”Historierne om mistede flyafgange, elendige hoteller, snyderi med lejebil og andet er mange. Én af de værste, vi har hørt, var om en kunde, der efter ti timers flyvning og en times bilkørsel nåede frem til det bestilte hotel – som viste sig at være en indhegnet byggeplads.”

Stor fremgang hos rejsebureauer
Tallene for sidste år er endnu ikke klar, men i 2016 omsatte de næsten 200 største danske rejsebureauer for cirka 29 milliarder kroner og fik et samlet rekordhøjt overskud på 464 millioner efter skat, viser tal fra Dansk Brancheanalyse. 2017 tegner til at bliver endnu bedre, og forsalget til 2018 er på vej mod et rekordniveau, har Danmarks Rejsebureau Forening tidligere vurderet.

Fra DRF siger administrerende direktør Lars Thykier til STANDBY.dk: ”Når omsætningstallene for rejsebureauer i 2017 kommer, forventer vi at de bliver endnu bedre end i 2016. Danskerne rejser mere, det giver også stigninger i omsætningen hos rejsebureauerne.”

Lars Thykier tilføjer, at han ikke ved, om antallet af selv-arrangerede rejser falder, ”men i hvert fald går omsætningen op hos vores medlemmer, såvel indenfor leisure som corporate. Der er i hvert fald ikke tale om nogen flugt fra rejsebureauerne.”

”Salget er formentlig mindst status quo mellem arrangerede og selv-arrangerede rejser. Jeg tror der er fremgang i rejser arrangeret af bureauer. Mange kunder vil gerne have hele rejsen arrangeret,” siger Lars Thykier og tilføjer:
”Rejsebureauerne har fantastiske produkter, kunden ikke altid selv kan finde på nettet eller bureauerne kan arrangere billigere rejser.”

Relaterede artikler:

Rekorder for rejsebranchen og nye højder i 2017

Rekordoverskud i den danske rejsebranche

Ny lov kan ruinere rejsebureauer

x

Læs Også

”Mine rejser skal ikke masseproduceres”

Den tidligere landsholdsspiller Martin Jørgensen har netop søsat sit nye rejsebureau, MyWayTravel, der navnlig skal arrangere og gennemføre fodboldrejser i Europa.

Sundt med lang sommerferie

”Det gør dig til en bedre kollega, medarbejder eller chef, når du holder tre ugers sammenhængende sommerferie. De fleste kan faktisk undværes de få uger om året,” siger formand for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen.

Landsholdsspiller åbner rejsebureau

På landsholdet nåede fodboldspilleren Martin Jørgensen 102 landskampe. Nu prøver han lykken med eget rejsebureau – på samme adresse i Aarhus som familiefirmaet De Graa Busser.

Aller Leisure på Top 10 over største rejsebureauer

Med købet af endnu et rejsebureau er de nu 5 danske bureauer i Aller Leisure-koncernen 10. største i Danmark målt i omsætning. Aller udelukker ikke nye rejsebureau-køb.

Aller Leisure køber Gislev Rejser

Aller Leisure, der i forvejen ejer en række danske rejsebureauer, har købt over 85 procent af det fynske rejsebureau Gislev Rejser, der har 40 medarbejdere.

Spies klar med rejser til næste sommer

Danmarks største rejsebureau har netop sat over 40 procent af sine rejser for sommeren 2019 til salg. I denne tid går salget tungt på grund af det gode danske sommervejr.