Største måned i Aalborg Lufthavns historie

September bød på et rekordhøjt antal passagerer til og fra Aalborg Lufthavn – med en vækst på 3,5% i forhold til september 2016. Derved blev måneden den største i lufthavnens historie, og slog samtidig rekorden for flest udenrigspassagerer.

Antallet af rejsende til udenlandske destinationer nåede et rekordhøjt niveau med en vækst på 44,5% i forhold til september 2016. Med kæmpe vækst i udenrigstrafikken, mindre tilbagegang i indenrigstrafikken og færre charterpassagerer, rejste der alt i alt 155.547 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i 2017 mod 150.307 i 2016. Det er en samlet fremgang på 3,5%, som betyder, at september 2017 er den største måned nogensinde i lufthavnens 79-årige historie.

Udenrigstrafikken har i september haft en vækst på 44,5% eller 15.467 passagerer i forhold til samme måned sidste år. 50.218 rejste til udlandet mod 34.626 i 2016. Den massive fremgang skyldes primært de nye ruter til Oslo, London og Antalya, større kapacitet til bl.a. Malaga og Mallorca og stabil vækst på ruter som f.eks. Aalborg-Amsterdam.
”Denne september har været bemærkelsesværdig for udenrigstrafikken. I september var der i alt 774 afgange, hvoraf specielt den øgede kapacitet til Malaga har haft stor indflydelse på væksten – faktisk over 2.000 flere passagerer end samme måned sidste år”, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Indenrigstrafikken går tilbage med 4,7%. Der var 80.756 indenrigspassagerer i september i år mod 84.588 sidste år.

”Vi er i denne uge, sammen med bl.a. SAS, Norwegian og Københavns Lufthavne, gået i gang med en større indenrigskampagne, der skal skabe fokus på de 17 daglige afgange mellem Aalborg og København. Kampagnen giver en forventning om, at specielt flere fra Københavnsområdet får øjnene op for de gode muligheder der er for at flyve til Aalborg og blandt andet opleve Nordjylland”, slutter Søren Svendsen.

Antallet af charterpassagerer var 24.573, hvor det var 30.738 i september 2016 – en tilbagegang på 20,2%. Tilbagegangen skyldes færre charterafgange til Tyrkiet.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.