Stor dansk vækst til Portugal

Stadig flere danskere besøger Portugal, her er det fra øgruppen Acorerne.

Antallet af danske besøgende i Portugal steg i årets første otte måneder ni pct. Portugals turistchef i Danmark tilskriver stigningen flere flyruter.

”Ca. 170.000 danskere er hvert år rejst til Portugal. Tallet har været stabilt i mange år, men er gået markant frem i år. I årets første otte måneder er tallet vokset ni pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Tallene viser også, at fire områder i Portugal – Algarve, Madeira, Lissabon og Porto – endda har set tocifrede stigninger fra Danmark.”

Det siger Portugals turistchef i Danmark, Stig Kaspersen, til standby.dk og tilføjer:

”Algarve har set fremgang efter Ryanair i år startede sæsonrute fra Billund. Området på Portugals sydkyst er i dag mest en charterdestination for Bravo Tours.

Også Madeira har haft et godt år i forhold til ankomster fra Danmark. Danmark er øens største skandinaviske marked. Acorernes flyselskab, SATA, fløj i foråret mellem Billund og Madeira; denne rute havde Spies bl.a. sæder på, men Spies’ flyselskab, Thomas Cook Airlines, vil nu selv flyve ruten.”

”Folk der selv booker rejsen via nettet er en stigende udfordring for rejsebureauerne og gør det sværere for dem at lave pakkerejser, de kan tjene penge på. Så når der kommer flere flyruter mellem f.eks. Danmark og Portugal, betyder det naturligvis, at flere booker rejser,” siger Stig Kaspersen.

Andre nye ruter mellem Danmark og Portugal er SATA’s åbning mellem Porto og København – en gang om ugen i vintersæsonen og tre gange ugentligt om sommeren.

Også Easyjet, Norwegian og Portugals nationale flyselskab, TAP Air Portugal, har ruter mellem Portugal og Danmark, SAS har codeshare med Star Alliance-partneren TAP mellem København og Lissabon.

Stig Kaspersen er i øvrigt formand for ANTOR – organisationen for udenlandske turistkontorer i Danmark – der i øjeblikket har 19 medlemmer.

ANTOR’s hjemmeside hedder Antordenmark.dk – bruges navnet Antor.dk kommer man til søgemaskinen Travelmarket.dk’s hjemmeside…

”Det er måske lige smart nok, men jeg har ikke talt med Travelmarket om det,” siger Stig Kaspersen. ”Men man kan roligt bruge antordenmark.dk – den er netop opdateret.”

I øvrigt har Portugal Turistråd til februar næste år fire store nordiske workshops med præsentationer og tilstedeværelse af portugisiske leverandører og regioner. I København bliver det den 7. februar.