Søren Faerber, administrerende direktør for Scandic Danmark, må igen ud i en fyringsrunde, denne gang rammer den cirka 250 medarbejdere. Arkivpressefoto fra Scandic.

Stor fyringsrunde hos Scandic i Danmark

Danmarks største hotelkæde, Scandic, opsiger 250 af cirka 1.100 medarbejdere. ”Vi må tilpasse vores forretning til et lavere aktivitetsniveau i tiden fremover,” siger kædens administrerende direktør.

Danmarks største hotelkæde, Scandic, med foreløbig 27 hoteller i Danmark, varsler som følge af coronakrisen kollektive afskedigelser i Danmark af omkring 250 stillinger. I foråret fyrede Scandic 140 medarbejdere.

”Coronakrisen har haft og vil fremadrettet have alvorlige konsekvenser for Scandic. Den aktuelle bookingsituation ser ikke godt ud, vi er langt fra normalt niveau,” siger Scandics administrerende direktør i Danmark, Søren Faerber i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Vi har igennem mange måneder haft over 900 kolleger hjemsendt på lønkompensationsordningen i håb om et bedre efterår med stærkere efterspørgsel. Som det ser ud nu, bliver det ikke tilfældet.

Det betyder desværre, at vi må tilpasse vores forretning til et lavere aktivitetsniveau i tiden fremover – en ny virkelighed. Vi har gjort alt, der står i vores magt for at undgå opsigelser, men det er desværre ikke længere muligt.”

Kommer til at gøre ondt på alle
”Dette kommer til at gøre ondt på alle i organisationen, når vi må tage afsked med dygtige kolleger. Det er imidlertid mit og resten af den danske ledelses ansvar at sikre, at vi står så stærkt som muligt og har den rette organisering til at komme igennem det oprørte og usikre farvand, som ligger foran os,” siger Søren Faerber og tilføjer:

”Jeg håber imidlertid og vil gøre alt for, at vi kan byde så mange som muligt velkommen tilbage, når efterspørgslen stiger og hotelbranchen og rejsemønstrene har stabiliseret sig.”

Scandic har varslet de kollektive afskedigelser i Danmark på de omkring 250 stillinger til Det Regionale Arbejdsmarkedsråd. Konkret starter nu forhandlinger med relevante medarbejderrepræsentanter for at afsøge alle muligheder og finde de bedste løsninger i denne vanskelige situation.

Tre nye Scandic-hoteller næste år
I løbet af næste år bliver der yderligere tre medlemmer af Scandic i Danmark.

Til marts åbner Scandic CPH Strandpark med 357 værelser ved Københavns Lufthavn. Dermed kommer kæden over 5.000 værelser i Danmark – ved sidste fintælling var der 4.995 værelser.

Til april næste år følger ibrugtagningen af Scandic Nørreport med 100 værelser. Og til efteråret er Scandic klar med sit hidtil største hotel i hele koncernen, Scandic Spectrum med 632 værelser. Det kommer til at ligge overfor Marriott-hotellet i København og ved siden af det nyeste Wakeup-hotel.

Titlen som Scandics største hotel har i dag Scandic Berlin Potsdamer Platz med 560 værelser. Det største Scandic-hotel i Danmark er nu Scandic Copenhagen med 486 værelser.

I 2024 åbner Scandic sit største hotel i Danmark uden for København – et hotel- og konferencecenter på Aarhus’ nye havneareal med omkring 500 værelser.

Relaterede artikler:

Scandic: Fyringer rammer alle medarbejdergrupper

Fire millioner færre overnatninger på danske hoteller

Scandic genåbner sidste hoteller efter sommerferien