Stor hotelkæde skifter adm. direktør

Vibeke Raddum.

HOTELLER: En af Nordens største hotelkæder med bl.a. 10 hoteller i Danmark får ny adm. direktør. Hun kommer senest fra direktørjob i stort incomingbureau og har tidligere været i hotelkæderne Radisson SAS og Holiday Inn.

Norske Vibeke Raddum bliver fra oktober ny adm. direktør i den norske kæde First Hotels. Kæden går ind i en ny vækstperiode, hvor den udbygger en række tjenester og flere nyansættelser er på trapperne, oplyses det.

Til standby.dk siger First Hotels kommunikationsdirektør, Erlend Ellingsen: ”Vibeke Raddum afløser Roar Ingdal, der sidste efterår gik af som direktør for First Hotels. Ingdal gjorde et godt job, hvor bl.a. en række strategiske aftaler kom på plads, kæden voksede, og nye projekter blev igangsat. Men efter tre år i selskabet ønskede Ingdal andre udfordringer.”

”Ingdal har været afløst af den adm. direktør i vores søsterselskab Tribe Hotels, Stephen Meinich-Bache. Han kender First Hotels rigtig godt, derfor har vi ikke haft travlt med at finde den rigtige person til at føre First Hotels videre. Den person er vi sikker på vi har fundet i Vibeke Raddum,” siger Erlend Ellingsen.

I pressemeddelelse fra First Hotels siger Vibeke Raddum bl.a.: ”At få lov at være med til at skabe morgendagens hotelkæde samt løfte og videreudvikle First Hotels, bliver vældigt spændende. Selskabet har et solidt fundament, et stort potentiale og et veletableret varemærke i et stærkt nordisk marked.”

Vibeke Raddum har i en årrække været med til at fremme Norge som turistdestination, både gennem bestyrelsesposter i Innovasjon Norge (det norske svar på VisitDenmark, red), men ikke mindst gennem incoming-operatøren Tumlare. Her har hun både været Norges- og Europachef. Vibeke Raddum, der har en uddannelse fra en hollandsk hotelskole, har erfaring fra hotelkæder som Radisson SAS og Holiday Inn.

Selve First Hotels blev skabt i 1993 og ejes stadig af Asmund Haare og hans familie. Kæden har 90 hoteller i Danmark, Norge og Sverige samt samarbejde med den spanske hotelkæde Petit Palace.

First Hotels ejes af Flying Elephant og er søsterselskab til driftsselskabet Tribe Hotels og hotelejendomsselskabet Host Hoteleiendom

Vækstplaner i Danmark

Mens norske First i dag har ti hoteller i Danmark, skal tallet de næste to år øges med 10-15. Samlet har First 90 hoteller, men har identificeret 60 hoteller i Skandinavien som potentielle nye medlemmer.

Det sagde svenske Daniel Atteroth sidste efterår til standby.dk – han blev i starten af 2016 direktør i First Hotels med ansvar for forretningsudvikling, Business Development.

x

Læs Også

TUI Danmark skal have ny pressechef

PEOPLE: Efter tre år som pressechef og konstitueret kommunikationschef forlader Nikolai Johnsen jobbet.

Norwegian ændrer koncernledelsen

Geir Karlsen er ansat som ny finansdirektør, CFO i Norwegian. Han kommer fra stillingen som Group CFO i det britiske shippingselskab Navig8 Group og har bred erfaring fra børsnoterede selskaber inden for shipping og offshore.

Naviairs direktør hædret med fransk orden

Naviairs adm. direktør, Morten Dambæk, er udnævnt til ridder af den franske orden, Ordre National du Méure du Mérite.

60 års fødselsdag

Salgsdirektør Per Ankær, MCI, fylder mandag den 18. december 60 år og kan samtidig fejre 40 års jubilæum i ’hospitality’ sektoren.

Fra Dansk Erhverv til Esbjerg Erhvervsudvikling

Susanne Nordenbæk er ansat som direktør for Esbjerg Erhvervsudvikling. Hun kommer fra stillingen som chef for Turisme- og Oplevelsesøkonomi i brancheorganisationen Dansk Erhverv. Hun afløser Tom L. Nielsen, der går på pension.

Ny økonomichef hos MCI

Kongres og eventbureauet MCI har ansat Stellan Eriksson som økonomichef. Han kommerfra en stilling som økonomichef i mediatechselskabet Strossle.