Stor kampagne skal tiltrække flere nordmænd

En række turismeaktører i Nordjylland går investerer ca otte millioner kroner i fælles markedsføring for at få flere norske turister til Danmark. En vigtig del af samarbejdet er den nye SAS-flyrute mellem Oslo og Aalborg.

Den nye flyrute med fem flyvninger om ugen, er til glæde for nordmændene, hvis interesse i at holde ferie i det nordjyske har været stigende de seneste år. Fra 2014 til 2015 var der en stigning på 7,4% i norske overnatninger i Nordjylland. Sammenlagt var der 880.000 norske overnatninger i 2015 i Nordjylland.

Et samarbejde mellem SAS, Global Connected, VisitNordjylland, Oslo Gardermoen, VisitAalborg, VisitDenmark og Aalborg Lufthavn vil med fælles markedsføring skaffe endnu flere turister til Nordjylland.

”Af de godt 2.6 millioner nordmænd, der hvert år overnatter i Danmark, er over en 1/3 i Nordjylland. Statistikken taler sit tydelige sprog: Nordmænd elsker Nordjylland, og nu bliver det endnu nemmere at komme hertil. Det er derfor vigtigt, at vi synliggør de muligheder, der er for norske turister, både hvad angår oplevelser og den lette transport hertil”, siger salgs- og marketingdirektør, Rikke Mølgaard.

”Turisterne tager på flere og kortere ferier. De rejser mere uden for højsæsonen. Og flere tager på citybreaks. Der er i forvejen mange nordmænd, der benytter færgen og kommer i bil, men den nye flyrute gør det muligt for et større antal nordmænd at tage på citybreak til Aalborg og Nordjylland uden bil.”, siger VisitDenmarks markedschef Peter Krusborg.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.