Aarhus Camping udenfor Aarhus bliver First Camp-koncernens tiende destination i Danmark. PR-foto.

Stor turismekoncern vokser igen i Danmark

Skandinaviens største campingkoncern, svenske First Camp, fortsætter sin vækst i Danmark og har nu med købet af Aarhus Camping ti lokationer. Det danske flagskib er Jesperhus Feriepark.

Fra næste måned overtager svenske First Camp for en ikke oplyst pris sin 9. campingplads i Danmark, hertil kommer Jesperhus Feriepark på Mors.

First Camp Group, der ejes af kapitalfonden Norvestor, har nemlig købt Aarhus Camping, oplyses det i en pressemeddelelse. Koncernen har foreløbig 61 destinationer i Sverige, Danmark og Norge.

Aarhus Camping omfatter 200 campingpladser, 16 hytter, glamping-telte, udendørs pool og restaurant.

”Aarhus Camping er en bynær campingplads som er meget værdsat af turister og erhvervskunder, grundet sin nærhed til Aarhus. Destinationen komplementerer vores eksisterende udbud i kæden rigtig godt, og vi er glade for at byde Aarhus Camping velkommen i First Camp-familien,” siger Ola Bååth, investeringschef hos First Camp.

I Danmark holder First Camp sig foreløbig til Fyn og Jylland. Sidste år købte First Camp ligeledes Jesperhus Feriepark på Mors. De danske enheder tæller udover Jesperhus, der også har egen campingplads, disse campingpladser: på Fyn er det Bøsøre Strand, Bogense City, Hasmark Strand og Skovlund samt i det jyske Frigård Flensborg Fjord, Lakolk Strand på Rømø og i det nordjyske Råbjerg Mile Camping og Klim Strand Camping.

Åbent hele året
Aarhus Camping er en bynær campingplads, omkring fem kilometer fra Aarhus. Campingpladsen er åben hele året.

Johan Söör, administrerende direktør i First Camp, siger i pressemeddelelsen: ”Med denne overtagelse understreger vi vores stærke position i Danmark, med ni First Camp-destinationer af forskellig karakter samt Jesperhus Feriepark.”

Aarhus Campings hidtidige ejere, Birgit og Niels Nielsen, har drevet campingpladsen i 25 år, oplyses det. Aarhus Camping havde sidste år en omsætning på 4,7 millioner kroner.

Ingen begrænsninger
Kim Petersen, regionschef for First Camp i Danmark, sagde tidligere i år til Standby.dk om fremtidige opkøb i Danmark:

”Vi har egentlig ikke nogen begrænsninger, vores ejer vil gerne have, at vi køber flere campingpladser. Vi har en ambition om at opkøbe fire-fem om året i kæden, herunder i Danmark.”

Kim Petersen sagde, at de campingpladser, First Camp køber, skal have en vis størrelse og en vis volumen. De skal have plads til 400 enheder (campingvogne) eller mere, de skal have badeland og så videre. Og dem er der ikke så mange af i Danmark, måske en ti stykker, vurderede han.

”Efterhånden som First Camp vokser, kigger ejerne af disse campingpladser vores vej. Der er ikke andre end os i Danmark, der har 20-50 millioner kroner til at købe campingpladser i den størrelse,” sagde Kim Petersen og fortsatte: ”Der er ofte megen gæld i de danske campingpladser. Det er svært at drive campingplads i Danmark, mange har det mere som en romantisk drøm, fremfor at de ser det som en forretning.”

 

Relaterede artikler:

Forlystelsespark henter ny topdirektør i Legoland

“Vores ejer køber gerne flere store campingpladser”

Ny aktør vil være campisternes svar på Airbnb