Den hollandske campingudlejningsportal Camptoo rykker nu også ind på det danske marked. PR-foto.

Ny aktør vil være campisternes svar på Airbnb

Hollandsk campingudlejningsportal rykker nu ind på det danske marked. Konceptet er online leje og udleje af autocampere og campingvogne. Målet er at blive ”campisternes svar på Airbnb.”

Camptoo er allerede i 14 lande, udover hjemlandet Holland også i blandt andet Storbritannien, Sverige, Finland – og nu også Danmark, oplyses det.

I en pressemeddelelse kalder Camptoo sig Europas største campingudlejningsportal for kunder der gerne vil camping, men som ikke ønsker at eje eller ikke har plads til en campingvogn.

Camptoo står for udlejning af campingvogne og autocampere i over 14 lande. Frederik Meizner Petersen, landechef for Camptoo Danmark, siger: “Vi har glædet os til at lancere platformen i Danmark. Vi ved at mange gerne vil prioritere den frihed, camping giver, men samtidig ikke vil være bundet af at eje.”

Gennem Camptoo-platformen kan campister udleje eller leje campingvogne og autocampere hele året. Den deleøkonomiske løsning giver ikke kun frihed til lejerne men samtidig også en økonomisk frihed til ejerne, der ønsker at udleje deres campingvogn eller autocamper og dermed kan få dækket vægtafgift, pladsleje, forsikring, brændstof eller en rejse gennem indtjeningen fra at udleje deres vogn eller autocamper, der alligevel ikke er i brug, hedder det.

At eje kan give begrænsninger
”At eje en autocamper eller campingvogn kan give en række begrænsninger. Sådan en er både dyr at have stående, og den kan blive en klods om benet for andre rejselyster. Men hvis man blot udlejer sin campingvogn eller autocamper i seks til otte uger om året, så er udgiften ved at eje en vogn hurtigt tjent hjem,” siger i hvert fald Frederik Meizner Petersen.

Den danske landechef tilføjer, at der i modsætning til andre udlejningssider ikke er ”rigide regler” for udlejningsperiode eller -tidspunkter på Camptoos platform. Derfor får man som udlejer også mulighed for at godkende bookinger:

Ifølge Camptoo har den deleøkonomisk platform over 7.000 udlejningskøretøjer tilgængelige over hele verden.

Camptoo startede i Holland i 2014 og er siden udvidet til flere europæiske lande samt Australien. Siden starten er der booket over 750.000 overnatninger via platformen, oplyser Camptoo.

Relaterede artikler:

Svensk turismeaktør vil ind på det danske marked

“Vores ejer køber gerne flere store campingpladser”

Mediegigant investerer i ny dansk bookingplatform