Stor vækst hos Wow Air

wow air Airbus A321FLYSELSKABER: Islandske Wow Air forventer stor vækst næste år med flere fly og destinationer i bl.a. Nordamerika ligesom der kommer flere flyvninger på eksisterende ruter.

Seneste nye USA-rute hos Wow Air bliver fra juni næste år Pittsburgh i Pennsylvania, der får fire flyvninger om ugen med en Airbus A321. Ligeledes bliver de eksisterende ruter til Los Angeles og San Francisco daglige ligesom også Miami kommer på menukortet hos Wow Air.

Wow Air lettede første gang i 2012 og begyndte først sidste år at flyve til Nordamerika.

Selskabet har i dag 20 ruter, foreløbig syv i Nordamerika, sidst i denne måned starter det også på Newark-lufthavnen ved New York, resten af ruterne er til Europa.

Centreforaviation.com skriver, at Wow Air det seneste år har øget betjeningen på 11 af sine ruter, udover København, der nu har daglig rute fra Keflavik, bl.a. også Baltimore og Boston.

Wow Air kommer i næste års højsæson op på næsten 50 ugentlige flyvninger til Nordamerika – mod 12 i år – og ca. 23.000 ugentlige flysæder.

Wow Air bruger Airbus A321 med plads til 200 passagerer på én klasse på alle sine nordamerikanske ruter – undtagen på Los Angeles og San Francisco, der betjenes med en Airbus A330-300 med plads til 342 passagerer, også på kun én klasse.

Selskabet får næste år syv nye Airbus A320/321 og kommer dermed op på 17.

Men stifter af Wow Air, Skuli Mogensen, siger, at det ikke stopper her – han kigger bl.a. også på Asien.