Store prisforskelle på samme flybillet

Hvad vil du helst betale for en returbillet fra København til Amsterdam med det hollandske flyselskab KLM – 1.754 kroner eller 1.149 kroner?
Du kan nemlig spare 600 kroner, hvis du i stedet for at bestille din billet via klm.dk bruger den finske hjemmeside på klm.fi og booker billetten der. Det skriver Penge & Privatøkonomi.

 

I eksemplet er der tale om nøjagtig samme billet med udrejse fra København 30. september og hjemrejse fra Amsterdam 7. oktober.
Men forklaringen på den store prisforskel er helt naturlig, når man spørger i KLM’s kundeservice.

 

"Lige så snart du skifter til hjemmesiden for et andet land, så får du priserne fra det marked. Og der er det finske åbenbart billigere end det danske, ligesom det tyske er billigere end det hollandske. Det er ikke nogen hemmelighed, men heller ikke noget, vi skilter med," forklarer kundeservicemedarbejder Stacey Tuinfort til Nyhedsbureauet Newspaq.

 

Og eksemplet er ikke enestående. Newspaq har fundet forskellige priser på rejser med både SAS, Air France og British Airways – alt efter hvilket lands hjemmeside, billetten bestilles fra.
Hos lavprisselskaberne varierer priserne typisk ikke ret meget fra land til land. Men selskaber som Cimber Sterling, Norwegian og Ryan Air gør i stigende grad brug af rejseagenter for at fylde deres fly op.

 

Og det udvider igen mulighederne for, at kunden kan spare penge, mener Martin Lumbye, der er partner i Momondo.
"Lavprisselskaberne sælger først og fremmest billetter via deres egne hjemmesider. Men vi ser mere og mere, at de beder andre om at sælge deres billetter mod at få procenter på billetprisen. Det betyder, at priserne også her begynder at variere," fortæller han.

Skrevet af Redaktionen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.