Den nye Storstrømsbro er led i den kommende jernbaneforbindelse.

Storstrømsbroen kan blive to år forsinket

Det italienske selskab Condotte, som er et af de tre selskaber i det konsortium, der skal bygge den nye Storstrømsbro, er under rekonstruktion.

Dårlig økonomi hos et af de tre selskaber, der skal bygge den nye Storstrømsbro kan forsinke broprojektet i op til to år, hvis kontrakten med konsortiet ikke underskrives. Det kom frem ved et møde i forligskredsen i Folketingets transportudvalg, skriver TV ØST.

Magnus Heunicke (S), medlem af Transport-, Bygnings- og Boligudvalget: ”Den dårlige nyhed er, at det er kommet frem, at Condotte-selskabet, der er med i det italienske konsortium, har bedt om at blive rekonstrueret i Italien, så vi aner faktisk ikke, om selskabet overhovedet eksisterer om et halvt år. Det betyder, at vi skal have garanti fra de andre selskaber for, at de kan bygge broen, hvis Condotte ryger i svinget”

Kammeradvokaten bekymret
Kammeradvokaten har brugt de seneste uger på vurdering af projektet efter korruptionsanklager mod de firmaer, der skal stå for byggeriet er kommet frem i lyset.

”Kammeradvokaten er bekymret, men han har også gennemgået sagen, som den står lige nu. Hans besked var, at der på nuværende tidspunkt ikke er basis for at udelukke de italienske firmaer. Til gengæld havde han andre anbefalinger til, hvordan vi kan give et konkret ultimatum og indskrive klausuler i kontrakten”, siger Magnus Heunicke.

”Nu afventer Vejdirektoratet den nye redegørelse fra entreprenørkonsortiet, hvorefter der tages stilling til det videre forløb. Vi skal være sikre på, at det hele kører efter bogen, og at broen kan blive bygget til tiden og inden for budgettet”, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i en pressemeddelelse

Vejdirektoratet forventer, at redegørelsen vil være klar om et par uger. Herefter vil forligskredsen blive indkaldt igen.

Relaterede artikler:

Korruptionssag kan forsinke Storstrømsbro

Enighed om ny Storstrømsbro

Italienere skal bygge den nye Storstrømsbro