Den nye Storstrømsbro er led i den kommende jernbaneforbindelse.

Storstrømsbroen kan blive to år forsinket

Det italienske selskab Condotte, som er et af de tre selskaber i det konsortium, der skal bygge den nye Storstrømsbro, er under rekonstruktion.

Dårlig økonomi hos et af de tre selskaber, der skal bygge den nye Storstrømsbro kan forsinke broprojektet i op til to år, hvis kontrakten med konsortiet ikke underskrives. Det kom frem ved et møde i forligskredsen i Folketingets transportudvalg, skriver TV ØST.

Magnus Heunicke (S), medlem af Transport-, Bygnings- og Boligudvalget: ”Den dårlige nyhed er, at det er kommet frem, at Condotte-selskabet, der er med i det italienske konsortium, har bedt om at blive rekonstrueret i Italien, så vi aner faktisk ikke, om selskabet overhovedet eksisterer om et halvt år. Det betyder, at vi skal have garanti fra de andre selskaber for, at de kan bygge broen, hvis Condotte ryger i svinget”

Kammeradvokaten bekymret
Kammeradvokaten har brugt de seneste uger på vurdering af projektet efter korruptionsanklager mod de firmaer, der skal stå for byggeriet er kommet frem i lyset.

”Kammeradvokaten er bekymret, men han har også gennemgået sagen, som den står lige nu. Hans besked var, at der på nuværende tidspunkt ikke er basis for at udelukke de italienske firmaer. Til gengæld havde han andre anbefalinger til, hvordan vi kan give et konkret ultimatum og indskrive klausuler i kontrakten”, siger Magnus Heunicke.

”Nu afventer Vejdirektoratet den nye redegørelse fra entreprenørkonsortiet, hvorefter der tages stilling til det videre forløb. Vi skal være sikre på, at det hele kører efter bogen, og at broen kan blive bygget til tiden og inden for budgettet”, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i en pressemeddelelse

Vejdirektoratet forventer, at redegørelsen vil være klar om et par uger. Herefter vil forligskredsen blive indkaldt igen.

Relaterede artikler:

Korruptionssag kan forsinke Storstrømsbro

Enighed om ny Storstrømsbro

Italienere skal bygge den nye Storstrømsbro

 

x

Læs Også

Internationale roser til Noma

Internationale medier svømmer over med stjerner til det nye Noma – ”Jeg lærte at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design”.

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Dansk turisme vil i år for første gang passere 50 milliarder kroner i omsætning fra udenlandske besøgende, viser ny analyse fra Dansk Industri. Arbejdsgiverforeningen bekymrer sig over mangel på overnatningskapacitet i højsæsonen.

’Badepunkt’ viser vej til naturoplevelser ved vandet

Selv om det er årets koldeste dag, har Friluftsrådet valgt den til at præsentere nyheden ’Badepunkt’, som er Friluftsrådets nye kystflag, som markerer hvor, man kan bade og få særlige naturoplevelser ved vandet.

Legoland klar til 50 års jubilæum

Jyllands største turistattraktion fejrer i år sin runde fødselsdag med endnu en udvidelse af forlystelsesparken ved Billund, der sidste år omsatte for 700 millioner kroner.

Regeringens store kystprojekt halter

Flere af de prestigefyldte turismeprojekter i vandkanten er droppet, og finansieringen af de øvrige er fortsat usikker.

Michelin fylder ikke meget i restaurantregnskabet

”Et lighedstegn mellem omsætningen i de danske Michelin-restauranter svarer til at sammenligne med synligheden af Ferrari i den danske bilpark,” siger brancheekspert.