Stort eventbureau bryder markedsføringslov

marriott copenhagen hotelMOMS: Forbrugerombudsmanden ser på sagen, som til forveksling ligner, hvad man har oplevet hos visse flyselskaber, der heller ikke bringer bruttoprisen. I store annoncer fra kendte hoteller nævnes prisen eksklusiv moms.

Flere lavprisselskaber i flybranchen har fået både advarsler og bøder for ikke at annoncere med bruttoprisen til forbrugerne. Det samme har mange firmaer på landjorden, fordi det er forbudt i henhold til markedsføringsloven.

Derfor er flere faldet over en serie store annoncer i Børsen i weekenden fra Grunk Event for arrangementer på hoteller som Angleterre og Hotel Marriott samt Petersens Familiehave i København.

Altid med den samlede pris eksklusiv moms. I visse eksempler bliver momsen mere end 500 kr. Det skævvrider annoncerne i forhold til andre tilbud, for eksempel fra Hotel Marienlyst og Vejlefjord, hvor priserne korrekt er totalpriser.

”Vi er meget opmærksomme på, at vore medlemmer følger markedsføringsloven. Vi ved at Forbrugerombudsmanden ser nærmere på Grunk Event. Men da der er tale om en kunde, som lejer sig ind på de nævnte hoteller, kan de naturligvis ikke bebrejdes noget,” siger Kaare Friis Petersen, erhvervsjuridisk chef, Horesta til standby.dk.