Stort flyselskab skifter chef i Danmark

Teddy Zebit.

Teddy Zebit.

FLYSELSKAB: Emirates skal have ny landechef i Danmark. ”Jeg har fået et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til,” siger den afgående chef.

51-årige Teddy Zebitz stopper med årets udgang som landechef for Emirates i Danmark. Flyselskabet fra Dubai indsatte ved starten af denne måned verdens største passagerfly, Airbus A380, på sin daglige rute til København – den særlige version, der bruges på København, har plads til hele 615 passagerer.

Teddy Zebitz har været med, siden Emirates etablerede sig i København i midten af 2011, forud for at selskabet 1. august begyndte at flyve dagligt på København.

Teddy Zebitz bekræftede i går standby.dks informationer om, at han stopper hos Emirates. Han sagde:

”Ja, det er rigtigt, jeg skal starte nyt job fra januar. Jeg har fået tilbud om nogle udfordringer, jeg ikke kunne sige nej til – og et tilbud man kun får en gang i sit liv. Emirates og jeg er rigtig glade for hinanden. Jeg må ikke sige noget om mit nye job før sidst på måneden – heller ikke, om det er i eller udenfor rejsebranchen.”

Teddy Zebitz kom til Emirates med 26 års erfaring fra luftfartsbranchen, heraf 15 år i udlandet med længere ophold i bl.a. USA, England, Tyskland, Sverige, Kina og Thailand. Hans erfaring indbefatter bl.a. ansvar som vicepresident i SAS, oplyste Emirates i sommeren 2011.

Teddy Zebitz har en MBA fra University of Leicester, en executive uddannelse fra London Business School og har tidligere været en del af en af Transportministeriets tænketanke.

Tidligere i år sagde Emirates farvel til sin salgschef i Danmark, Henrik Lund; der er endnu ikke kommet en afløser for ham. Henrik Lund bliver fra årsskiftet nordisk chef for det græske Star Alliance-medlem Aegean Airlines.