Stort flyselskab skifter koncernchef

Carolyn McCall.

LUFTFART: Efter syv år i spidsen for et af Europas største flyselskaber med 75 mio. årlige passagerer får den kvindelige koncernchef nyt topjob til millionløn. Meget få kvinder er på verdensplan koncernchef i flyselskaber – i Norden er der kun én.

Det store britiske flyselskab Easyjet oplyser at Carolyn McCall fratræder som koncernchef med årets udgang. Fra næste år skal hun stå i spidsen for den britiske TV-station, ITV. Carolyn McCall er blevet adlet og kan nu kalde sig Dame Carolyn McCall.

”Carolyn og hendes management team har på alle områder omskabt Easyjet i hendes syv år”, siger Easyjets bestyrelsesformand, John Barton.

Avisen Financial Times skriver, at Carolyn McCall hos ITV afløser Adam Crozier og at hun får en lønpakke på 900.000 engelske pund om året, pensionstillæg på 15 pct., årlig bonus på op til 180 pct. af lønnen samt aktieoptioner på op til 265 pct. af hendes løn. Hertil kommer Carolyn McCalls kompensation ved ’tab’ af aktieoptioner ved at forlade Easyjet.

Før Carolyn McCall kom til Easyjet var hun koncernchef for Guardian Media Group med aviserne the Guardian og Observer.

Selve Easyjet forventer i år 75 mio. passagerer. Selskabet betjener med sine foreløbig 260 Airbus-fly over 870 ruter mellem 138 lufthavne i 31 lande.

Kun få kvinder på verdensplan

Kun få kvinder er på verdensplan koncernchef for flyselskaber. I 2015 blev færøske Jóhanna á Bergi ny koncernchef for Færøernes flyselskab, Atlantic Airways. Af de ca. 250 flyselskaber verden over, som er i IATA, har kun 15 kvinder i spidsen, viste en opgørelse i 2015.