Stort krydstogtbureau overvejer Norwegian

Ole Kyed.

Ole Kyed.

SIKKERHEDSNET: ”Vi er meget opmærksomme på, hvad der sker og har allerede flere af vore kunder booked som passagerer til Florida,” siger adm. direktør i Scandinavian Cruise Center, Ole Kyed.

Danske rejsebureauer og turarrangører var særdeles opmærksomme på den melding, der kom ud i går fra Danmarks Rejsebureau Forening og de to forsikringsselskaber bag bureauernes ansvar (og sikkerhedsnet) mod forbrugerklager, Europæiske og Gouda.

En advarsel med baggrund i Norwegians problemer med at holde fartplanen på oversøiske ruter. Forsinkelser, som blandt meget andet, kan koste et krydstogt fra afgangshavnen.

”Jeg ville lyve, hvis jeg siger, vi ikke er bekymrede og følger udviklingen nøje,” siger chefen i Scandinavian Cruise Center, Ole Kyed. Bureauet har en ret stor satsning til vinter på krydstoger i Caribien med afgang fra Florida. Og netop her glædede man sig over for første gang at have et direkte rutefly fra København. Rent faktisk har man allerede en del bestillinger, når vi når frem til januar.

Hvis der ikke er en ansvarsforsikringen med, kan det blive en meget dyr historie, hvis kunderne ikke når frem i rette tid, også selv om man altid flyver dagen før. Med de forsinkelser og ændringer i flyplanerne, som Norwegian har haft – på grund af en ustabil nyerhvervelse i Dreamlineren – er det en usikker vej.

”Vi håber, da at forsikringsselskaberne og Norwegian når frem til en forståelse. I modsat fald må vi begynde at booke på andre ruter og annullere hos Norwegian,” sige Ole Kyed .”Det ville vi da være meget kede af,” tilføjer han.

Royal Caribbean havde samlet sin danske stab til møde i Oslo i går om den kommende sæson, og hvordan advarslen fra DRF kommer til at influere på rederiets store kontrakt med Norwegian vides endnu ikke. På standby.dks forespørgsel er meldingen, at man måske kommer med et svar i løbet af torsdagen.