Strejke i dansk lufthavn

Danish Air Transport i Bornholms Lufthavn – DAT havde ikke noget at gøre med torsdagens strejke i lufthavnen.

LUFTFART: Det meste af torsdagen strejkede 27 medarbejdere i dansk lufthavn pga. ”dårligt psykisk arbejdsmiljø samt manglende samarbejdsvilje fra ledelsen.”

Torsdagens strejke blandt de 27 medarbejdere, alle organiseret i fagforeningen 3F som ansatte i sikkerhedskontrol og handling, gav dog ingen nævneværdige forsinkelser fra Bornholms Lufthavn.

Lufthavnen har på hverdage op til syv Danish Air Transport-flyvninger mellem Bornholm og Københavns Lufthavn. På ugeplan har DAT over 50 flyvninger mellem klippeøen og København – Bornholms Lufthavn havde sidste år over 250.000 flypassagerer.

Tjenestemænd i Bornholms Lufthavn, der åbnede i 1940, varetog i går security og handling-arbejdet mens strejken pågik fra torsdag morgen til kl. 20 i aftes. Bornholms lufthavn er en statslufthavn, drevet af Trafikstyrelsen.

Tillidsrepræsentant Christina Lintrup siger til Bornholms Tidende, at hendes kolleger igen i aftes trak i arbejdstøjet: ”Det sker, fordi medarbejderne har forventning om, at de får en bedre dialog på dagens møde mellem lufthavnens medarbejdere og Trafikstyrelsen”.

Lufthavnen ledes af Christina Dideriksen, der i går ikke havde kommentarer til, at op mod 27 medarbejdere i Bornholms Lufthavn nedlagde arbejdet og holdt fagligt møde.

I pressemeddelelse fra medarbejderne lød det: ”Pga. dårligt psykisk arbejdsmiljø, manglende samarbejdsvilje fra ledelsen i Bornholms Lufthavn og Trafikstyrelsen, holder medarbejderne i lufthavnen fagligt møde.”

”Vi har nedlagt arbejdet pga. samarbejdsvanskeligheder med ledelsen, da vi som medarbejdere har svært ved at få familielivet til at hænge sammen, når arbejdstiderne skifter så meget, som vores gør, og vi ikke får de fridage, vi ifølge vores overenskomst er berettiget til,” sagde Christina Lintrup, tillidsrepræsentant for medarbejdergruppen. Hun tilføjede: ”Ledelsen af Bornholms Lufthavn er fuldstændig klar over disse forhold, og det har stået på alt for længe, men der er ikke kommet noget ud af vores mange henvendelser, så nu er vi nødsaget til at nedlægge arbejdet.”