Strejke rammer tyske flyselskaber

germanwingsKabinepersonale hos lavprisselskaberne Germanwings og Eurowings er i dag, torsdag, gået i strejke på trods at et sidste forsøg fra ledelsen på at få løst løn-problemer.

Strejken i Germanwings berører flere tyske lufthavne, som bl.a. Düsseldorf, Köln og Dortmund, mens den 24 timer lange strejke blandt Eurowings personale i Düsseldorf og Hamburg har ført til aflysninger af de fleste indenrigsflyvninger.

Passagerer, der er ramt af strejken får valget mellem at aflyse rejsen eller ombooke uden omkostninger og Eurowings passagerer tilbydes vouchers til at rejse med tog i stedet.

Strejken kommer efter sammenbrud i forhandlingerne om en kollektiv lønaftale, som arbejdsgiveren oplyser ville øge lønningerne med 7% over tre år og tre måneder.

Kabinepersonalets fagforening, Ufo, afviste onsdag aften sent et tilbud fra ledelsen om at benytte en mægler i forhandlingerne.

Germanwings har en flyflåde på 60 fly, mens Eurowings har 23.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.