Airbus A320 fra Eurowings. (Foto: Oliver Roesler | Eurowings | PR)

Forretningsrejser øger med 60 procent

Eurowings oplever, at antallet af bookede erhvervsrejser i Tyskland er steget betragteligt i november sammenlignet med sidste år. Flere faktorer har medvirket til udviklingen. 

Der har været meget spekulation om, hvorvidt markedet for forretningsrejser ville vende tilbage i samme omfang som tidligere, når COVID-19-pandemiens rejserestriktioner begyndte at blive lempet, da mange virksomheder undervejs har fået erfaringer med at afvikle møder og lave forretninger digitalt.

Mens sommeren har været præget af en stor efterspørgsel efter ferierejser, er meldingen nu, at i hvert fald det tyske flyselskab Eurowings – der er en del af Lufthansa-koncernen – i november har oplevet en stigning på 60 procent i antallet af bookede forretningsrejser i forhold til samme måned i 2021.

I den sammenhæng er det dog værd at bemærke, at der sidste år fortsat var en del rejserestriktioner på samme tidspunkt, men der er uden tvivl kommet mere gang i forretningsrejserne igen, selvom der i dag også bliver holdt flere virtuelle møder end tidligere. Der er dog fortsat flere typer begivenheder, der ikke nødvendigvis kan afvikles via internettet.

Branchebegivenheder fungerer som trækplastre
Det drejer sig blandt andet om kongresser og messer, og Eurowings peger på, at netop denne slags begivenheder i de store tyske byer spiller en rolle i udviklingen, der har betydet, at antallet af reservationer til erhvervsrejser med selskabet i øjeblikket er dobbelt så højt, som tilfældet var i løbet af sommeren.

Eurowings oplyser, at opsvinget i Tyskland bliver særligt tydeligt, når man kigger på booking-tallene til Køln, Düsseldorf, Hamborg og Stuttgart, da disse fire byer tiltrækker mange messer og kongresser. Yderligere afvikles to tredjedele af den slags branchebegivenheder på verdensplan i Tyskland, ligesom landet også huser fire af verdens ti største kongrescentre.

Ifølge flyselskabet oplever man, at mange forretningsfolk i øjeblikket ankommer til destinationer i Tyskland fra Birmingham, Genève, Lyon, Prag, Salzburg samt Stockholm.

Droppet maskekrav kan tydeligt mærkes
De flyruter, hvor Eurowings har konstateret den største stigning i antallet af erhvervsrejser, er mellem Düsseldorf og Milano samt Wien, fra Hamborg til London samt fra Stuttgart til Budapest. Internt i Tyskland booker forretningsfolkene særligt flyvninger fra Berlin til Køln, fra Dusseldorf til Berlin og fra Hamborg til Stuttgart.

Det er desuden første gang siden pandemiens start, at flyselskabet ikke oplever at efterspørgslen falder i takt med, at vinteren nærmer sig.

“Vi oplever en stigning i antallet af forretningsrejser på tværs af alle brancher og så godt som alle sektorer. Det skyldes blandt andet, at der er en meget stor indestængt efterspørgsel efter at kunne mødes ansigt til ansigt,” siger koncernchef Jens Bischof fra Eurowings.

Det tilføjes, at udviklingen også skyldes, at mange forretningsfolk er begyndt at genopbygge deres netværk oven på pandemien, da afskedigelser eller nye jobmuligheder har betydet, at persongalleriet i de enkelte brancher i dag er anderledes end før. Derudover kunne Eurowings også tydeligt mærke en positiv effekt på antallet af bookinger, da Tyskland droppede kravet om, at flypassagerer skulle benytte mundbind.


Relaterede artikler:

Atter fremdrift i markedet for forretningsrejser

Ekspert: Erhvervsrejser på vej op igen

Travel managers forventer flere forretningsrejser