Stribevis af aflysninger kostede SAS dyrt i juni

0

sas flyTRAFIKTAL: SAS havde nøje planlagt en lidt mindre juni trafik end sidste år mod til gengæld at få højere billetpriser. Det gik som ventet, men en række tekniske uheld og aflysninger med de langtrækkende fly prægeder trafiktal for første sommermåned.

SAS havde 2,8 mio. passagerer i juni i år, hvilket er en tilbagegang på 2,6 procent. Det var også forventet med færre antal sæder til rådighed. Til gengæld fik man højere priser end sidste år, da konkurrencen betød kraftig overkapacitet på det skandinaviske marked.

Markedet er nu stabiliseret, og der var i juni mere overensstemmelse mellem udbud og efterspørgsel. Selv om det ikke fremgår af trafiktallene er der grund til at tro, at det økonomiske resultat fortsætter med at blive forbedret.

Til gengæld er tallene for den oversøiske trafik ikke så lovende som tidligere. Kapaciteten var 3,7 procent mindre, og trafikken faldt med 5,6 procent. Måske kan det have haft en indflydelse, at den oversøiske trafik netop i juni var meget ustabil, og i månedens sidste weekend måtte ikke færre end otte afgange aflyses på grund af tekniske mangler og store forsinkelser fra udlandet.

Derudover har forsalget været præget af pilotstrejken i maj, som betød mange aflysninger. Der gik tilsyneladende også forsinkelse i tilbagelevering fra ombygningen til den nye super business class. Det fjerde nyrenoverede fly kom tilbage i løbet af måneden.

Der er plads til forbedring resten af sommeren, hvordan man end vender og drejer det. En gennemsnitsbelægning på 80 procent, tilbage fra 83 procent i fjor. En præcisionsstatistik med 87,9 procent er heller ikke imponerende i en sommermåned. Og slet ikke i forhold til normalt niveau for SAS.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz