Strid mellem turistbureau og region

Deltagerne i den østrigske workshop i går i Aarhus med turistchef Bo Schou Lauridsen yderst til venstre. Foto: Lars Henrik Mardahl.

Deltagerne i den østrigske workshop i går i Aarhus med turistchef Bo Schou Lauridsen yderst til venstre. Foto: Lars Henrik Mardahl.

TURISME: Østrigs Turistbureau i Danmark havde lavet oplæg til kampagne for regionen Salzburg – som Salzburg i stedet overførte til dansk PR-bureau. ”En skandale,” siger Østrigs turistchef i Danmark. I weekenden har Østrig masser af sne i Aarhus.

Bo Schou Lauridsen, chef for Østrigs Turistbureau i Danmark, er sur på den østrigske region, Salzburgerland. Regionen havde bedt Østrigs Turistbureau i Danmark lave en kampagne, men overførte den uden forklaring til dansk PR-bureau. ”Det er en skandale,” siger chefen for Østrigs Turistbureau i Danmark de seneste 16 år til standby.dk.

Sidste år var der 325.000 danske ankomster i Østrig, hvilket gav 1,4 overnatninger. 72 pct. af de danske overnatninger sker om vinteren.

Tirol tiltrækker mange danske skiløbere, og destinationer som Sölden, Westendorf og St. Johann i er klassikere på top 30-listen over de mest besøgte danske skidestinationer i Østrig.

Ud over Ötztal og Kitzbüheler Alpen kan man i weekenden i Aarhus møde Alpbachtal Wildschönau og Innsbruck, der begge vil blive mere kendte på det danske marked.

Lørdag kommer prinsesse Marie som protektor for Danmarks Skiforbund til arrangementet i det centrale Aarhus, der bliver ramt af store mængder sne. 70 tons kommer der på Bispetorv fra Sölden i Tirol.

I går havde Østrigs Turistbureau i Danmark sammenkomst i Aarhus.