Succes for Thais udvidede sommerplan

Flemming Sonne.

Flemming Sonne.

LUFTFART: For første gang har Thai International i sommer ni ugentlige afgange fra København til Bangkok, suppleret med syv fra Stockholm og fem fra Oslo. Samtidig er flåden komplet fornyet med Boeing 777-300 fly med supermoderne udstyr.

Den danske sommerferie er i gang, og tankerne går for mange i retning sydpå. Selv om det ikke lige akkurat er højsæson i selve Thailand, men dog fortsat varmt, er der fuld gang i flytrafikken til Fjernøsten, hvor Thai via Bangkok fordeler trafik til en række destinationer.

”Vi er superglade for vores nye 777-300. Et fly, som helt har taget over fra 747’erne. Det samme er heldigvis også vore passagerer efter de meldinger, vi får ind,” siger direktør Flemming Sonne fra det nordiske hovedkontor i København.

Flyene er ganske vist lidt mindre med 27 færre sæder, fordelt med 24 business class, 18 Premium og 306 på Economy. Business Class har 180 grader stole-senge og sidste nye audiovisuelle hjælpemidler til underholdning om bord. På økonomiklasse er der også helt moderne stole og andet udstyr.

”Belægningen indtil nu på vore sommerruter til Skandinavien har været virkelig gode, og vi har aldrig før været oppe på ni ugentlige afgange fra København til Bangkok i en sommerperiode,” fortsætter han.

De to ekstra afgange til Bangkok fortsætter frem til 18. august og kommer så igen fra vinterfartplanen til november, nu til Phuket.

På et spørgsmål om det er skandinaver på vej ud, eller asiater på vej til det kølige Skandinavien i sommer lyder svaret:

”Begge dele. Vi har for eksempel mange turister fra Taiwan, også på Business Class, som skal til København.”

Den manglende konkurrence med SAS kommenterer Flemming Sonne ikke.

Det er øvrigt første gang, i al den tid SAS har fløjet til Bangkok, at selskabet ikke har nogen afgange i sommer.  Ruten kommer igen med tre gange om ugen fra efteråret og senere på vinteren med fire. SAS har valgt primært at lægge kræfterne i det ny joint venture selskab med Singapore Airlines.