Sun-Air får ny rute mellem Billund og München

Danske Sun-Air, som flyver som franchisepartner for British Airways, viderefører 12. marts ruten fra Billund til München med 11 ugentlige returafgange. Ruten har siden 2002 været fløjet af forskellige operatører, senest Cimber Sterling.

 

Ejer af Sun-Air, adm. direktør og flykaptajn, Niels Sundberg: ”vores strategi er at tilbyde direkte ruter ud af Jylland i et samarbejde med det jyske erhvervsliv – og det er en strategi vi fortsat vil følge selvom markedsvilkårene er meget udfordrende. Den hårde konkurrence og ikke mindst prisen på brændstof gør det vanskeligt at skabe den fornødne indtjening, men vi tror, at vores fly passer til ruten til München og har derfor besluttet at foretage denne satsning”.

 

Niels Sundberg fortsætter: ”Vi har været i dialog med flere store jyske erhvervskunder omkring ruten for at finde de optimale afgangstider. Det er lykkedes os at få de ønskede landingstilladelser i München, således vi kan tilbyde en morgen- og aftenafgang på alle hverdage samt en aftenafgang på søndage. Vi har tilsagn om stor opbakning til dette initiativ fra det jyske erhvervsliv.”

 

Udover München bliver Sun-Airs næste rute fra det jyske til Berlin – i samarbejde med Air Berlin, der 20. marts lander i Oneworld-alliancen, hvor også Sun-Air-partneren British Airways har hjemme.
Der er endnu ikke sat dato på, hvor Sun-Air starter på Berlin – men det bliver inden sommerferien.
 
Sun-Air har i dag 14 Dornier 328 jets – og havde i sidste regnskabsår 130.000 passagerer.
 
Sun-Air opererer fra Aarhus til Oslo, Stockholm-Bromma og Göteborg, og fra Billund til Bruxelles, Düsseldorf, London City og Manchester. Sun-Air har hovedsæde i Billund og afdelinger i Aarhus og Thisted. 

Skrevet af redaktionen