Sun-Air får ny hangar

Billund Lufthavn, Hangar 2FLYSELSKABER: Billund Lufthavn er ved at færdiggøre stor ny hangar til 16 mio. kr. som danske Sun-Air skal leje når den er klar til årsskiftet. Sun-Air kigger på mulig rute fra Hamborg til London City Airport.

Sun-Air, der flyver som franchisepartner for British Airways, har i forvejen fire hangarer i Billund Lufthavn. De hangarer, som Sun-Air ejer, ligger på den anden side af start- og landingsbanen. Den nye hangar ligger derimod tæt på selve terminalbygningen – og her vil lufthavnen selv stå for byggeriet.

Tæt ved terminalen opførte lufthavnen sidste år også en hangar, som Ryanair lejer.

Sun-Airs kommende hangar i Billund Lufthavn får plads til fire af selskabets 14 Dornier 328-jetfly, oplyser kommerciel direktør, Kristian Tvergaard, til standby.dk

”Hangar 1, som Ryanair lejer, og Hangar 2, hvor Sun-Air skal være, er de to eneste, lufthavnen selv ejer. I alt har vi 10-12 større og mindre hangarer,” oplyser lufthavnens projekt- og udviklingschef, Anders Nielsen, til standby.dk og tilføjer, at der er plads til endnu et par hangarer i det område, hvor Hangar 1 og 2 ligger.

”Med den nye hangar i vores hjemmebase, kan vi nu have alle vores fly under tag. Vi har også en hangar i Aarhus Lufthavn,” siger Kristian Tvergaard.

Sun-Air fik travlt i maj sidste år, da Cimber Sterling krakkede. I kølvandet på konkursen åbnede Sun-Air fem nye ruter, nogle af dem blot få dage efter krakket.

Sun-Air kigger hele tiden på nye ruter – primært fra Jylland, men selskabet har forretningsplan for rute mellem Hamborg og London City Airport. ”Men ingen beslutning er truffet,” understreger Kristian Tvergaard og tilføjer: ”Alt er muligt – vi glæder os over stigende passagertal, og at det går godt for det jyske erhvervsliv, som rejser stadig mere.”

Sun-Air, ejet af Niels Sundberg, har i alle sine 35 år kun haft sorte tal på bundlinjen. Det seneste årsregnskab gav overskud før skat på 28,1 mio. kr. ud af omsætning på ca. 400 mio. kr.

Sun-Airs Dornier 328-jets har alle plads til 32 passagerer. Selskabet har 180 medarbejdere og åbnede sidste år fem nye ruter i kølvandet på Cimber Sterlings konkurs. Fremgangen af passagerer var markant – fra 130.000 i 2011 til 190.000 i 2012.

Fra hjemmebasen i Billund flyver Sun-Air til Bergen, Bruxelles, Düsseldorf, London City, Manchester, München, Oslo og Stockholm Bromma. Hertil kommer ruter fra Aarhus til Gøteborg (og derfra til Manchester) samt til Oslo og Stockholm Bromma. Fra Aalborg flyver selskabet foreløbig til Oslo.

Ca. 60 pct. af selskabets passagerer flyver fra Billund, over 30 pct. på Aarhus-ruterne, mens de resterende er på ruten mellem Aalborg og Oslo.