Sun-Air og DAT åbner nye ruter efter Cimbers konkurs

Sun-Air starter fra denne uge nye ruter i anledning af Cimbers konkurs; fra Billund til såvel Oslo som Stockholm Bromma samt fra Aalborg til Oslo. Dermed er Sun-Air tilbage i Aalborg.

 

Der bliver morgen- og aftenafgange på alle hverdage samt en aftenafgang på søndage, oplyser Sun-Air.

 

Også Danish Air Transport rykkede hurtigt efter torsdagens nyhed om Cimbers konkurs – DAT vender tilbage mellem København og Bornholm, som DAT tidligere fløj i konkurrence med Cimber.

 

DAT rykker også ind på Cimbers hjemmelufthavn, Sønderborg. Ruten begyndte allerede i torsdags.

 

Fra i dag, mandag, flyver DAT seks gange på hverdage – samt fire gange lørdage og søndage mellem København og Bornholm, oplyser DAT’s ejer og adm. direktør, Jesper Rungholm.

 

Ruten skal betjenes af et ATR42 fly med plads til 46 passagerer. Det er den samme flytype, som Cimber Sterling benyttede på ruten, så kapaciteten bliver den samme, oplyser DAT.

 

Også i Sønderborg Lufthavn er der glæde, Danish Air Transport åbnede allerede i torsdags mellem Sønderborg og København.
Lufthavnen skal lige lære navnet på sin nye kunde, som den kalder for Danish Air Transportation.
 
Sønderborg Lufthavn og DAT har indgået en samarbejdsaftale, der sikrer ruten og udbygger den.
 
”Vi er glade for, at den vigtige rute mellem Sønderborg og København bevares. Vi er i fuld gang med at planlægge det fremtidige trafikprogram. Der kommer en ekstra rotation mellem Sønderborg og København til i alt fem daglige afgange,” siger Anders Sørensen, lufthavnschef i Sønderborg Lufthavn, i pressemeddelelse.
 
Fra i dag, mandag, og frem til 20. maj har DAT og Sønderborg Lufthavn et nødprogram, der skal sikre to daglige rotationer fra Sønderborg. Fra 21. maj udbygges ruten, så der i alt er fem daglige afgange til København.
 
”Så snart trafikprogrammet er på plads, offentliggør vi alle afgange på www.sonderborg-lufthavn.dk. Vi forventer samtidig, at billetpriserne forbliver på samme niveau,” siger lufthavnschef Anders Sørensen og tilføjer:

 

”Passagererne vil opleve, at hvis de f.eks. skal flyve videre fra Københavns Lufthavn, er de nødt til at opsamle deres bagage og tjekke det ind igen på den næste rute. Det er et problem, vi forventer løst inden for overskuelig fremtid.”

 

DAT bruger samme ATR-fly som Cimber mellem Sønderborg og København.
 

Skrevet af Henrik Baumgarten