Personale fra Sunweb ved rejsemessen Ferie for Alle i Messecenter Herning. Foto: Sunweb.

Sunweb lander stor fremgang

Danmarks femtestørste charterrejsebureau har i år haft en vækst på 28 procent. ”Vi har vundet store markedsandele ved at være meget aggressive på prisen ,” siger landechefen.

Mens Sunweb sidste år havde over 78.400 chartergæster, ifølge de officielle tal fra RID, Rejsearrangører i Danmark – charterselskabernes brancheforening, kommer tallet i år op på 100.000. Det siger landechef for hollandsk-ejede Sunweb, Deniz Jensen, til STANDBY.dk

Med sine 100.000 gæster i år fastholder Sunweb uden problemer sin placering som Danmarks femtestørste charterrejsebureau – kun overgået af Spies, TUI, Bravo Tours og Apollo Rejser. RID’s 16 medlemmer – blandt andet alle de store charterrejsebureauer – står for cirka 90 procent af samtlige charterrejser med fly ud af Danmark, hvad enten det er med egentlige charterfly eller rejsende, der sendes med rutefly.

De officielle tal for 2017 kommer fra RID i januar, men Sunweb menes at have haft den største fremgang i år blandt RID-medlemmerne.

Om årsagerne til stigningen hos Sunweb fra sidste år til i år, siger Deniz Jensen: ”Den lange varme sommer i Danmark gjorde dette år utroligt svært for vores del af branchen. Men vi har blandt andet vundet store markedsandele ved at være meget aggressive på prisen – kombinationen af vores priser og produkter har været medvirkende til fremgangen.”

Sunweb regnes som største charterrejsebureau i Danmark på Tyrkiet, hvortil det har cirka halvdelen af sine rejser. Ligeledes er bureauet formentlig største charterarrangør til Bulgarien. Dets andre primære rejsemål er Grækenland, navnlig landets største ø, Kreta, samt Mallorca og destinationer på det spanske fastland plus Egypten.

Snupper gæster fra TUI
Sunwebs kundeanalyser viser hvilke konkurrerende charterbureauer, det blandt andet får nye kunder fra. Deniz Jensen vil ikke nævne andre operatører, men bekræfter hvad øvrige bureauer i charterbranchen har oplyst til STANDBY.dk, at navnlig TUI taber markedsandele fordi det ikke mere har en markant profil som Stig Elling. Spurgt om Sunweb også har taget gæster fra TUI, siger Deniz Jensen diplomatisk: ”Ja, det kan man godt tro.”

”Tyrkiet og Kreta har solgt rigtig godt i år,” siger Deniz Jensen og tilføjer: ”Men det har ikke været billigt på grund af den gode danske sommer. Vi tjener penge, men markedet er presset.”

Deniz Jensen ønsker ikke at oplyse hvor meget Sunweb omsætter for i Danmark, hvor det har 50 medarbejdere – hertil kommer 70 rejseledere på destinationerne. Næste år forventer Sunweb at udbyde cirka 110.000 charterrejser. Rejsebureauet har også en afdeling med skirejser til Alperne; den solgte i år 25.000 rejser – og forventer næste år en stigning på op til 30.000.

Bruger 12 flyselskaber
I alt har Sunweb i år haft kontrakter med 12 flyselskaber om at flyve gæster fra Danmark til dets destinationer. Disse tæller blandt andet SAS, Norwegian, Danish Air Transport, Sunexpress (ejet af Turkish Airlines og Lufthansa) og færøske Atlantic Airways.

Flyselskabet på årets minusside hos også Sunweb var islandske Primera Air, der gik konkurs i starten af oktober.

”Primera Airs konkurs var meget overraskende for os. De meddelte det først til os den mandag aften, hvor de gik konkurs ved midnatstid. De skulle have fløjet for os næste dag. Vi tabte i alt tre millioner kroner på den konkurs– men boet efter Primera Air er jo insolvent, så der er ingen steder, vi kan gøre vores krav gældende,” siger Deniz Jensen.

Relaterede artikler:

Nyt medlem i charterbureauernes forening

Danske rejsebureauer ikke bekymret for Tyrkiet

TUI kraftigt tilbage på det danske chartermarked