Svensk koncern køber Kuoni

heavenly-headerDen schweiziske Kuoni Group har godkendt salg til den svenske kapitalfond EQT for et beløb på 1,39 milliarder schweizerfrank.- 9,31 milliarder danske kroner.

Prisen ligger 21% over slutkursen mandag for den Zürich-baserede virksomhed. Det ventes, at EQTs ejerskab vil give Kuoni Group mulighed for at øge væksten og styrke gruppens ledende markedsposition.

EQT sættes også i forbindelse med en mulig overtagelse af den TUI-ejede virksomhed Hotelbeds til en pris omkring 800 millioner pund – 7,9 milliarder danske kroner.

Kuoni Grouppens CEO Zubin Karkaria og den øvrige ledelse skal fortsat stå i spidsen for gruppen, som sidste år frasolgte turoperatørdelen.

Michael Bauer, partner i EQT Partners i Zürich: “Det er vores ambition at gøre det muligt for Kuoni Group at styrke sin position både gennem organisk vækst og ved opkøb”.

“Med adgang til EQTs erfaring og netværk inden for rejsebranchen og teknologi, kan vi sætte ny fart på implementeringen af Kuonis strategi”, siger Zubin Karkaria.

 

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.