Svensk koncern køber Kuoni

heavenly-headerDen schweiziske Kuoni Group har godkendt salg til den svenske kapitalfond EQT for et beløb på 1,39 milliarder schweizerfrank.- 9,31 milliarder danske kroner.

Prisen ligger 21% over slutkursen mandag for den Zürich-baserede virksomhed. Det ventes, at EQTs ejerskab vil give Kuoni Group mulighed for at øge væksten og styrke gruppens ledende markedsposition.

EQT sættes også i forbindelse med en mulig overtagelse af den TUI-ejede virksomhed Hotelbeds til en pris omkring 800 millioner pund – 7,9 milliarder danske kroner.

Kuoni Grouppens CEO Zubin Karkaria og den øvrige ledelse skal fortsat stå i spidsen for gruppen, som sidste år frasolgte turoperatørdelen.

Michael Bauer, partner i EQT Partners i Zürich: “Det er vores ambition at gøre det muligt for Kuoni Group at styrke sin position både gennem organisk vækst og ved opkøb”.

“Med adgang til EQTs erfaring og netværk inden for rejsebranchen og teknologi, kan vi sætte ny fart på implementeringen af Kuonis strategi”, siger Zubin Karkaria.

 

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.