Der er naturligvis mulighed for hotelovernatninger i Jämtland Härjedalen, men som noget nyt tilbydes at overnatte på fjeldet i en iglo, hvor man sover på rensdyrskind i en polarsovepose ovenpå en madras. PR-foto: Jämtland Härjedalen.

Svensk skiresort tilbyder overnatning i iglo

Midtsvenske Jämtland Härjedalen er klar til skisæsonen. Der er direkte SAS-fly fra København til området, hvor gæsterne kan bo i iglo, dyrke yoga på rensdyrskind eller køre elektrisk snescooter.

Ud over diverse skisportsmuligheder, lokker Jämtland Härjedalen med en stribe ”anderledes og unikke vinteroplevelser.” Disse omfatter blandt andet at sove i en iglo, at dyrke yoga på rensdyrskind, køre nogle af verden første elektriske snescooters eller håndfordre tamme rensdyr, oplyses det i pressemeddelelse.

Danske skiturister kan naturligvis selv køre til skisportsområdet, men mellem 21. december og 28. februar flyver SAS direkte en til to gange om ugen mellem Københavns Lufthavn og den nærliggende Åre-Östersund Lufthavn. Der er også Snälltåget fra Malmø til Jämtland Härjedalen.

Pressemeddelelsen fra Jämtland Härjedalen oplyser blandt andet, at Igloo Åre tilbyder en anderledes overnatningsoplevelse på fjeldet Åreskutan. Her overnatter man i igloer bygget af sne og is. Gæsterne får en femretters middag og har mulighed for et spabad under stjernerne og derefter sove på varme rensdyrskind i en polarsovepose på en madras, oplyses det.

Elektriske snescooters
I løbet af vinteren vil ture på elektriske snescootere være en nyhed få steder i verden. Et af de steder er Åre i Sverige, hvor Åreguiderna lancerer guidede ture på elektriske snescooters.

I første omgang produceres kun nogle få el-snescootere af BRP (Lynx/Ski-Doo) i Nordamerika. Ni af disse el-scootere vil kunne køres af Åreguidernas gæster fra januar. De nye elektriske snescootere kommer også til to andre nordlige destinationer – Rovaniemi i Finland og Svalbard i Norge. En af de største fordele ved el-snescootere er det lave støjniveau, påpeges det.

Blandt de andre specielle attraktioner i området omkring Jämtland Härjedalen er sneyoga i Lofsdalen med vinterbadning og sauna. Yogaøvelserne udføres udendørs på rensdyrskind og med udsigt til fjeldene. Efter yogapasset tilbydes en saunatur og vinterbad i fjeldbækkens iskolde og klare vand.

 

Relaterede artikler:

Kraftigt snefald får flere skiområder til at åbne tidligt

Ny snescooter skal både gavne turismen og naturen

Kendt dansk hotelmand udskifter Aarhus med skihoteller i Østrig