Svenske fodboldfans truet af strejke

sas piloterPiloternes fagforbund i Sverige har varslet om overtidsblokade og senere strejke på nogle af SAS korte ruter fra Arlanda.

Hvis uheldet er ude, kan det blive vanskeligt for fodboldfans at støtte Sverige under sommerens fodbold-EM i Frankrig, rapporterer Dagens Nyheter.

Det er fagforbundet Svensk Pilotförening som har udsendt varslet. Det gælder fra og med den 3. juni og de ruter, der berøres, er nogle af SAS indenrigsflyvninger og ruter mellem de nordiske lande og visse af selskabets flyvninger i det øvrige Europa.

Hvis SAS og selskabets piloter ikke kommer overens inden den 7. juni optrappes konflikten. Det kan da blive aktuelt med strejke. Blot tre dage senere, den 10. juni, starter EM i Frankrig. Sverige spiller sin første kamp den 13. juni, når man møder Irland i Paris.

Blandt emnerne, der forhandles er sikkerhed i ansættelsen, lønjustering og udformning af tjenestereglerne. Svensk Pilotförening har også sendt strejkevarsel til SAS datterselskab Braathens fra 3. juni. Varslerne omfatter mellem 300 og 350 piloter.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.