Svenske verdensmestre får hjemmebane i København

SPORTSEVENT: Når København og Herning næste år er centrum for det største internationale idrætsarrangement i Danmark nogensinde, VM i ishockey, skal de svenske verdensmestre forsvare titlen i Royal Arena i København – Årets VM i Paris og Køln samlede 625.000 tilskuere.

Af Ejvind Olesen

Det bliver livlige dage næste år i maj i både København og Herning, når verdensmesterskaber ishockey i Royal Arena og Jyske Bank Boxen, løber af stablen. Det vil også sætte sit præg på turismen begge steder.

Danmarks Ishockey Union skal have solgt 300.000 billetter før det løber rundt, og heraf regner man med mindst 35 procent fra udlandet. Efter at Sverige i søndags blev verdensmestre, er det sandsynligt, at begge tal vil vokse, når svenskerne spiller alle sine kampe i København, som var det en ny hjemmebane for hele Sydsverige.

Til gengæld spiller Danmark mindst syv kampe i Herning, der bl.a. får besøg af Canada, Finland, USA og Tyskland samt Letland, som var publikumsmagneter fornylig i Køln og Paris. De skal nok sætte deres præg på Herning og omegn.

På forhånd var der i år stor spænding om antal fans som turister i hhv. Køln (med stor ishockeyinteresse) og Paris, som ikke just er kendt for præstationer på isen. I begge tilfælde blev det overraskende positivt. I Køln, som også havde slutkampene, var tilskuertallet 424.000 og i Paris 201.000.

Det blev i år til et gennemsnit pr. kamp på 9.765 med et endnu ukendt antal udenlandske turister, som især i Paris lå højt.

Med et par dages forberedelse til de 16 hold og til finalen i Royal Arena spænder mesterskaberne over ca. 20 dage. Det er første gang, der skal være is i de to arenaer, hvor Royal Arena kan tage 12.000 til ishockey og Jyske Bank Boxen ca. 10.000.

Allerede nu skriver de internationale bureauer om denne kæmpe opgave til lille Danmark. Billetsalget starter til august.

”Det største problem er at få styr på overnatninger”, siger direktør i VisitHerning Søren Baunsgaard til Herning Folkeblad.

”Vi har fået flere forespørgsler fra Letland og Finland, men venter også mange fra Tyskland og Norge. Et lettisk bureau har bedt om tilbud på 1.000 pladser med overnatning i hele perioden.” I følge avisen kan der blive tale om at bygge teltbyer med overnatning i tilknytning til Messecenter Herning.