Svensker ny koncernchef for easyJet

Svenske Johan Lundgren er fra 1. december ny koncernchef for easyJet-gruppen

LUFTFART: Europas næststørste lavprisselskab lander næste måned svensk rejsebrancheprofil som ny koncernchef. ”Han er yderst behagelig og en af de dygtigste,” siger tidligere dansk kollega.

Svenske Johan Lundgren afløser 1. december Carolyn McCall som koncernchef for easyJet-gruppen. Han var senest vicekoncernchef i TUI Group, men stoppede i 2015 efter TUI’s engelske division blev sammenlagt med det tyske moderselskab, TUI AG.

Carolyn McCall, der har stået i spidsen for easyJet siden 2010, fik i juli i år nyt job, hvor hun skal være koncernchef for det store britiske netværk af TV-stationer, ITV (Independent TV).

Carolyn McCall, der er blevet adlet og dermed har titlen ‘Dame’, bliver hos easyJet til udgangen af december for at hjælpe Johan Lundgren i gang.

Johan Lundgren var tidligere direktør for Fritidsresor-gruppen i Sverige, der blev købt af tyske TUI, derfra kom han til TUI’s hovedkontor.

Fra Johan Lundgrens tid hos Fritidsresor i Sverige kender danske Stig Elling den nye koncernchef i easyJet.

Stig Elling var i næsten 20 år blandt andet salgschef for Fritidsrejser/Star Tour (i dag TUI) i Danmark – og er i dag rejseambassadør for Bravo Tours. Han siger om Johan Lundgren: ”Han var chef for hele Star Tour i Sverige. Jeg forstår valget af ham. Han er yderst behagelig og en af de dygtigste. Han er meget kompetent; og efter TUI købte Fritidsresor blev han headhuntet til opgaver for TUI-koncernen i England og Tyskland”.

Stor erfaring fra den europæiske rejsebranche
Johan Lundgren har været i rejsebranchen i over 30 år, her af 12 år i TUI Group. EasyJets bestyrelsesformand, John Barton, siger om den kommende koncernchef: ”Johan har stor erfaring fra den europæiske rejsebranche; han er strategisk og har god fokus på det operationelle ligesom han har vist sig som en kunde-orienteret, karismatisk og succesfuld leder.”

Johan Lundgren, der blev chef for TUI i de nordiske lande, kom i bestyrelsen for TUI Group i 2007 og blev i 2011 gruppens vicekoncernchef.

Som ny koncernchef for easyJet får Johan Lundgren en lønpakke på næsten en million dollars om året plus en bonus på op til 200 procent, afhængig af indtjeningen i easyJet, samt andre incentives, herunder aktieoptioner, der kan mere end fordoble hans løn, oplyser flyselskabet.

78 millioner passagerer
easyJet, der har hovedbase i Londons næststørste lufthavn, Gatwick, forventer i år 78 millioner passagerer på sine 880 ruter til over 140 lufthavne i 31 lande. easyJet var sidste år det fjerdestørste flyselskab i Københavns Lufthavn med knap 1,6 millioner passagerer på 11 ruter.

easyJet åbnede i år datterselskab i Østrig, hvor det vil stationere fly til ruterne i blandt andet EU-landene når Storbritannien som følge af Brexit trækker sig ud af EU-samarbejdet i 2019. Senest har easyJet overtaget en række af krakkede airberlins fly og ruter til og fra den tyske hovedstad.

Relaterede artikler:

Stort flyselskab skifter koncernchef

Easyjet skal have større fly

Easyjet søger ny driftstilladelse

 

x

Læs Også

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.

Flyselskabernes 10 største guldruter

Halvdelen af verdens 10 flyruter, hvor flyselskaberne tjener flest penge, er til og fra London Heathrow, viser en sjælden analyse. Selskaberne har mange daglige afgange på de profitable ruter.

Singapore Airlines tilfreds med Skandinavien

Selv om Star Alliance-medlemmet med åbningen på Stockholm sidste år fordoblede antallet af ugentlige fly til Skandinavien til 10 – fem til såvel Stockholm som København - har selskabet ikke mistet passagerer.

Minister får bøde for brug af mobil på fly

New Zealands transportminister har fået bøde for at bruge sin mobiltelefon mens indenrigsfly, han var ombord i, taxiede mod startbanen.

Dobbelt så mange passagerfly om 20 år

De næste 20 år forventer Airbus at verdens flyselskaber køber 37.400 nye passager- og fragtfly – det vil give behov for over 500.000 flere piloter.