Svenskerne bruger broen mest

Ifølge Øresundsbrons egne tal svarede det fra 2004 til 2008 til, at samtlige indbyggere i Skåne var i Danmark mindst en gang om året, mens tallet faldt til 81% af alle skåninger i 2009, skriver politiken.dk.

 

Den anden vej var i 2009 62% af indbyggerne på Sjælland i Sverige, og antallet har svinget omkring det samme tal alle årene.

Salgschef Karsten Längerich fra Øresundsbron mener, at forskellen på interessen for at krydse Øresund hænger sammen med, at adskillige sydsvenskere betragter København som deres hovedstad.

I 1990erne krydsede mellem to og tre millioner biler Øresund. Sidste år var det tilsvarende tal 9,3 millioner.

Men Malmös borgmester, Ilmar Reepalu, ønsker alligevel taksterne sat ned, så potentialet udnyttes bedre. Han nævner, at broen har den højeste kilometerafgift i Europa og at der skal være en sammenhæng mellem broprisen og færgeprisen mellem Helsingør og Helsingborg er gammeldags.

Da broen blev bygget var planen en afskrivning over 37 år. Nu tjenes der så meget, at den kan afskrives på 33-34 år, så der er plads til en prisnedsættelse, mener borgmesteren.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.